رژیم صهیونیستی اهل مذاکره با لبنان در باره میدان نفتی کاریش نیست

رژیم صهیونیستی که ماهیت جعلی آن در بیش از ۷۰ سال گذشته بر پایه اشغالگری سرزمین های دیگران شکل گرفته اعلام کرده که اهل مذاکره و گفت و گو در باره میدان نفتی «کاریش» در خط مرزی شماره ۲۹ با لبنان نخواهد بود.

به گزارش عاشورانیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی تهدید آمیز که امروز (چهارشنبه) در رسانه های عبری بازتاب داشته است، گفت: «قاطعانه می گوییم که میدان نفتی کاریش در مناطق مورد مناقشه [با لبنان] قرار ندارد و به دلیل اسرائیلی بودن این میدان، قابل مذاکره نیست و بحث درباره این پرونده ثمری نخواهد داشت.»

«کارن الهرار» در ادامه ادعا کرد که تیم مذاکره کننده اسرائیل در حال تلاش برای دستیابی به اجماع در مورد مناقشه جاری با لبنان بر سر منابع گازی در دریای مدیترانه و پرونده تعیین مرزهای دریایی است.

این مقام رژیم صهیونیستی ادامه داد که «برای حل مناقشه مرزهای دریایی با لبنان کار می کنیم و نیروهای ما برای هر سناریویی آماده هستند؛ اسرائیل آماده مذاکره است و با حسن نیت به آن می نگرند.»

وی افزود: «تیم مذاکره کننده اسرائیل در چند روز گذشته با طرف مقابل جلسه ای برگزار کرد و اگر اتفاق جدیدی رخ دهد، موضع خود و نتیجه آن را اعلام خواهیم کرد.»

وزیر انرژی رژیم صهیونیستی ادعا کرد که «اسرائیل برای حل این پرونده آمادگی دارد تا از طریق میانجی آمریکایی با لبنان به تفاهم برسد.

وی در پاسخ به اینکه آیا اسرائیل از تبدیل شدن موضوع به تنش نظامی با حزب الله می ترسد، گفت: «نیروهای اسرائیلی برای هر سناریویی آمادگی دارند و به طرف مقابل پیشنهاد می کنم به راه حلی برسند زیرا تهدید فایده ای ندارد..»

وزارت انرژی رژیم صهیونیستی شنبه گذشته اعلام کرده بود که مذاکره کنندگان این رژیم درباره اختلافات مرزی دریایی با لبنان با نماینده آمریکا که نقش میانجی را دارد، دیدار وگفت وگو کردند و هیأت مذاکره کننده اسرائیلی آخرین تحولات از سفر نماینده آمریکا به لبنان را شنید و طرفین برای پیشبرد مذاکرات گفت وگو کردند.

وزارت انرژی رژیم صهیونیستی افزوده است که منافع اقتصادی و امنیتی این رژیم در مذاکرات را حفظ خواهد کرد اما قصد دارد مساله را در آینده نزدیک حل کند.

اختلاف بین رژیم صهیونیستی و لبنان بر سر مرزهای دریایی مانع از اکتشاف انرژی در بخش‌هایی از مدیترانه شرقی شده است و خطر تشدید تنش‌ها بین دو طرف را به دنبال دارد.

مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی برسر مرزها و منابع دریایی با میانجی گری «آموس هوکشتیان» نماینده آمریکا در جریان است.

هوکشتاین ۲۴ خردادماه پس از ورود یک کشتی حفاری به محدوده آب‌های لبنان و درخواست مسئولان لبنانی برای میانجیگری و از سرگیری مذاکرات با رژیم صهیونیستی به بیروت آمد و با مسئولان لبنانی گفت وگو کرد.

وی قرار شد پس از انتقال پیشنهادهای دولت لبنان، پاسخ طرف صهیونیستی را به اطلاع لبنانی‌ها برساند.

آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی در مذاکرات غیر مستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی در موضوع مرزهای دریایی یک یهودی متولد سرزمین‌های اشغالی فلسطین است که از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ نیز در ارتش رژیم صهیونیستی خدمت کرده است. وی هم اکنون در وزارت خارجه آمریکا مشغول به خدمت است، از همین رو لبنانی ها به وی به عنوان یک میانجی بی طرف اعتماد ندارند.

میدان نفتی کاریش در خط مرزی شماره ۲۹ که لبنانی‌ها آن را مرز دریایی این کشور می‌دانند، قرار دارد و آنها اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی در این میدان را تجاوز، اشغالگری و غیرقانونی می‌دانند.

مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی در اکتبر ۲۰۲۰ میلادی و پس از حدود دو سال گفت وگو بین آمریکا و لبنان آغاز شد. پرونده مذاکرات غیرمستقیم در لبنان توسط «نبیه بری» رئیس مجلس این کشور مدیریت شد. این مذاکرات در ماه مه ۲۰۲۱ میلادی، پس از آنکه لبنان نقشه‌های تازه‌ای را برای تثبیت حق خود در مرز آبی مطرح کرد، متوقف شد.

به تازگی شرکت یونانی «انرژین» مجوز اکتشاف گاز در میدان «کاریش» واقع در منطقه مورد مناقشه را از تل‌آویو گرفته و در این چارچوب رژیم صهیونیستی از ورود یک کشتی حفاری به این منطقه به منظور آماده سازی برای شروع اکتشاف نخستین چاه گاز در آن خبر داده است؛ امری که با واکنش شدید و هشدار طرف‌های لبنانی روبرو شده است.

براساس گزارش‌ها، این کشتی برای استخراج گاز طبیعی مایع وارد میدان گازی کاریش شده و از خط ترسیمی ۲۹ عبور کرده و در ۵ کیلومتری خط ترسیمی ۲۳ در منطقه مورد مناقشه با لبنان قرار گرفته است.

لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آب‌های مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.

پیش تر نیز «موریس سلیم» وزیر دفاع دولت پیشبرد امور لبنان تحرکات رژیم صهیونیستی در مناطق مورد مناقشه را تحریک‌آمیز خواند و گفت: تحرکات اسرائیل در منطقه مورد مناقشه در جنوب لبنان چالشی و تحریک آمیز است و نقض آشکار ثباتی است که منطقه جنوب لبنان از آن برخوردار است.

از سوی دیگر در ۲۴ خرداد گذشته، رئیس جمهور، نخست وزیر و رئیس مجلس لبنان در دیدار میانجی آمریکایی در موضوع مرزهای دریایی بر غیرقانونی بودن اقدامات رژیم صهیونیستی تاکید کردند.

«میشل عون» رئیس جمهوری لبنان در این دیدار که با حضور سفیر آمریکا انجام شد بر حقوق حاکمیتی لبنان در دریا و منابع طبیعی آن تاکید کرد.

میادین گاز و نفتی که بیش از ۱۵ سال پیش در سواحل لبنان کشف شد، طبق بررسی‌های انجام شده توسط شرکت‌های بین المللی، حاوی مقادیر زیادی گاز طبیعی و نفت است و مشخص شد که برخی از این میادین بین لبنان و فلسطین مشترک است.

دولت لبنان به ریاست «فواد سینیوره» مذاکراتی را با قبرس برای تعیین مرزهای دریایی و تعیین منطقه ویژه اقتصادی لبنان انجام داد و بر این اساس دولت وقت نقشه‌های دریایی منطقه اقتصادی را در سال ۲۰۱۱ توسط سازمان ملل متحد تهیه کرده و تحویل این سازمان داد تا حقوق دریایی و نفتی لبنان حفظ شود، اما بعداً مشخص شد که دولت سینیوره مرتکب اشتباه شده و ۸۶۰ کیلومتر مربع از لبنان را نادیده گرفته است و تیمی تخصصی از ارتش لبنان روند بررسی منطقه اقتصادی لبنان را انجام دادند و معلوم شد اشتباهی که دولت سینیوره مرتکب شد، مساحتی معادل ۱۴۳۰ کیلومتر مربع بود نه ۸۶۰ کیلومتر.

با وجود کشف این خطاها، لبنان تا به امروز این اشتباه را رسما به سازمان ملل گزارش نداده و به همین دلیل طبق روال تعیین شده به رژیم صهیونیستی اجازه بهره برداری از آن و حفاری مستقیم را می‌دهد.

بنابراین لبنان پذیرفت که مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی را از طریق یک «میانجی» غیرمنصف و ناسالم یعنی آمریکا انجام دهد، مشروط بر اینکه مذاکرات تنها به حوزه دریایی که محاسبه مساحت آن خطا بود و شامل میدان کاریش نیز می شود، محدود شود که این مذاکرات در اکتبر ۲۰۲۰ آغاز شد.

ارسال نظر