دریای مدیترانه یکی از شاهراههای رسیدن مهاجران از آسیا و آفریقا به اروپا است. با این حال موج مهاجرت از مدیترانه پس از رشد استثنایی در سال ۲۰۱۵، به سرعت رو به کاهش نهاده است. بیش از یک صد و هفت هزار مهاجر در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با یک میلیون مهاجر در سال ۲۰۱۵ که خود را به اروپا رساندند.
به گزارش عاشورا تا سال گذشته مهاجرانی که از نیجریه، گینه و ساحل عاج راه اروپا را در پیش می گرفتند خود را از مسیر «مدیترانه مرکزی» و با عبور از لیبی به ایتالیا می رساندند. به دنبال توافق میان رم و طرابلس برای مبارزه با قاچاق انسان، تعداد مهاجرانی که این مسیر را در پیش میگیرند به شدت کاهش یافته است.
علاوه بر این، مهاجران کشورهای سوریه، عراق و افغانستان نیز دیگر مسیر ترکیه-یونان یا به اصطلاح «مدیترانه شرقی» را در پیش نمیگیرند.
اما در عوض، مسیر مراکش-اسپانیا که تا سال ۲۰۰۰ مورد توجه مهاجران قرار نداشت، در حال تبدیل شدن به یکی از مسیرهای اصلی رسیدن به اروپا است. مهاجرانی از مراکش، الجزایر و ساحل عاج این مسیر یا به اصطلاح «مدیترانه غربی» را برای مهاجرت در پیش می گیرند.
در ابتدای سال ۲۰۱۸ بیش از ۵۲ هزار نفر از «مدیترانه غربی» خود را به اسپانیا رساندند در مقایسه با ۲۳ هزار نفر که از مسیر لیبی-ایتالیا و ۳۰ هزار نفر از طریق ترکیه- یونان به اروپا وارد شدند.
مهاجران پاکستانی، افغان و عراقی مسیر ثانویه ای نیز برای رسیدن به اروپا در پیش می گیرند. این مهاجران از طریق کشورهای بالکان غربی خود را به یونان می رسانند و از آنجا به کشورهای اروپای شرقی می روند..
مهاجران ممکن است سالها برای رسیدن به اروپا وقت صرف کنند. برخی از آنها جان خود را در دریا از دست می دهند و برخی دیگر قبل از رسیدن به مدیترانه، در بیابان ها تلف می شوند. کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان می گوید هزاران مهاجران از سال ۲۰۱۴ تاکنون جان خود را برای رسیدن به اروپا از دست داده اند.
ارسال نظر