نگاهی به زندگینامه آیت الله طبرسی

آیت الله نورالله طبرسی، نماینده سابق ولی فقیه در مازندران از پیشگامان مبارزه با طاغوت و مجاهد خستگی ناپذیر و انقلابی بوده که عمر بابرکتش را در راه اسلام و انقلاب سپری کرده است.

به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری مهر آیت الله نورالله طبرسی شامگاه شنبه پس از یک دوره تحمل بیماری، دار فانی را وداع گفت، اما سراسر زندگی بابرکتش مملو از خدمات ماندگار به اسلام و انقلاب بوده است.

آیت‌الله نورالله طبرسی متولد سال ۱۳۱۹ که بعد از رحلت آیت‌الله هادی روحانی در سال ۷۸ به عنوان نماینده ولی‌فقیه در استان مازندران منصوب شده بود، امروز استفعا داد و وی از سال ۵۹ و با حکم امام خمینی (ره) به عنوان و امام جمعه ساری منصوب شده بود.

این عضو مجلس خبرگان رهبری در فروردین ۱۳۱۹ شمسی در روستای سوچلما بخش هزار جریب مازندران از توابع شهرستان نکا متولد شد و پدر وی حسن طبرسی سوچلمایی فرزند آخوند ملأ یدالله از علمای سرشناس هزار جریب بود.

حسن طبرسی از علمای برجسته مازندران و منطقه هزار جریب بود که پس از تحصیلات در حوزه علمیه مشهد مقدس و نجف اشرف به مازندران مراجعت کرد. وی در اواخر عمر در شهرستان ساری مقیم شده بود و در مسجد شاه غازی سابق و سجاد فعلی مشغول امامت و فعالیت‌های دینی بود.

آیت الله طبرسی تا سن حدود ۱۲ سالگی و در روستای خود سوچلما در مکتب خانه قرآن خواندن و نوشتن را فرا گرفته و پس از آن در حوزه علمیه کوهستان و در خدمت کوهستانی و در آن مدرسه قسمت اعظم جامع المقدمات، ادبیات عرب و صرف و نحو را فرا گرفته و به مدت دو سال در آن حوزه حضور داشت.

پس از دو سال تحصیل در کوهستان راهی حوزه علمیه قم شده و در آنجا حدود ۲۰ سال مشغول تحصیل علوم دینی بود. سطوح مقدماتی و عالیه را در نزد استادان و مدرسینی همچون اعتمادی، فشارکی، امینیان، ستوده و صلواتی؛ مکاسب و کفایه را در خدمت فاضل لنکرانی و مشکینی و سلطانی طباطبایی و بروجردی و اساتیدی همچون جوادی آملی، حسن‌زاده آملی و دیگران خواند.

وی از آغاز انقلاب در سال ۴۲ به صف مبارزه با دولت وقت پیوسته و با شرکت در تظاهرات مردم قم و تمامی فعالیت‌های سیاسی مرسوم و متداول، از پیشگامان عرصه مبارزه محسوب می‌شود. وی همچنین یکی از دست اندرکاران مراسم استقبال از خمینی به قم پس از فاجعه مدرسه فیضیه و بازداشت وی در تهران بود.

طبرسی بعدها از قم مهاجرت کرد و در سال ۵۲ در ساری مقیم شد و در شهرستان ساری به فعالیت‌های سیاسی و مذهبی پرداخت و در ابتدای انقلاب اسلامی با سرپرستی مصطفی صدوقی کمیته انقلاب اسلامی در ساری تشکیل داد که اداره امور شهری را به عهده داشت. نورالله طبرسی در طول جنگ هشت ساله با عراق به فعالیت‌های پشتیبانی از جنگ می‌پرداخت. بارزترین نقش وی در کنار هادی روحانی در مرحله سازندگی، بازسازی سوسنگرد بوده است.

وی آبان ماه امسال به دلیل بیماری و کهولت سن طی متن نامه خطاب به رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای از سمت مسئولیت نمایندگی ولی فقیه در مازندران کناره گیری و استعفا کرد.

در متن پیام وی آمده بود: محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت‌الله امام خامنه‌ای دامت برکاته سلام‌علیکم و از حضرت حق کمال صحت و سلامت تا سپردن لوای حکومت اسلامی به حضرت بقیه‌الله (عج) مسئلت دارم.

خداوند قادر متعال را بی‌حد و مرز شاکرم که با توجهات ذات اقدس اعلی و ضل عنایت حضرت صاحب‌الامر (عج) اکنون که پس از ۴۰ سال امانت‌داری نمایندگی ولی فقیه در استان مازندران و امام جمعه شهرستان ساری این امانت گرانقدر را به دلیل بیماری و نبود توان جسمانی به صاحب آن رد می‌نمایم و به حمدالله با مساعی دیگر خدمت‌گزاران مازندران در زمره استان‌های ولایی مطیع منویات الهی آن رهبر فرزانه به صبح ظهور آن منجی عالم بشریت چشم دوخته است.

با سلام بی‌پایان به روح ملکوتی بنیان‌گذار عظیم شأن جمهوری اسلامی ایران و آرزوی علوی علو درجات برای آن ذخیر ه الهی و تمامی شهدا و اعتلای کلمه حق و امید به اینکه از دعای خیر آن مراد فرزانه بهره‌مند باشم برای رد امانت نمایندگی ولی فقیه در استان مازندران و امامت جمعه ساری از رهبر معظم انقلاب اسلامی کسب اجازه می‌نمایم در صورت صلاح دید اینجانب را از ادامه خدمات معاف فرمائید.

سلامت و توفیق برای عزیزی که در ادامه افتخار خدمتگزاری تحت عوامل مقام شامخ ولایت را خواهد یافت، آرزومندم.

با رحلت آیت الله طبرسی همزمان با بهار انقلاب، مازندران در سوگ فرزند راستین انقلاب، یار و یاور حضرت امام و مقام معظم رهبری به سوگ نشسته است.

 

ارسال نظر