رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر، فریضه «امر به معروف و نهی از منکر» را مقابله با ظالم و دفاع از حق مظلوم عنوان کرد و گفت: امر به معروف و نهی از منکر با حضور مردم در صحنه تاثیرگذارتر خواهد شد.
به گزارش عاشورا نیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی روز پنجشنبه در آیین افتتاحیه گردهمایی دبیران استانی این ستاد که با حضور دبیران ستاد امر به معروف ۳۱ استان کشور در مجتمع فرهیختگان دانشگاه آزاد برگزار شد، اظهار داشت: در مسئله امر به معروف و نهی از منکر چند نکته قابل توجه است. اول اهمیت این فریضه سرنوشت ساز است؛ به نحوی این فریضتین در قرآن برجسته است که اگر شما این دو فریضه را نداشته باشید هیچ امتیازی به هیچ دینی ندارید. قرآن می فرماید امتیاز مسلمین به جهت داشتن فریضتین امر به معروف و نهی از منکر نسبت به سایر ادیان و ملل این است که زندگی آنها الهی و جهانی است نه زندگی فردی.
وی افزود: حضرت سیدالشهدا در پیغامشان دو مسئله را به عنوان انگیزه در نامه به محمد حنفیه مطرح فرمودند؛ اول اصلاح دین جدشان و دوم هم احیای امر به معروف و نهی از منکر. هر کس پیرو امام حسین (ع) است هم در اصلاح دین و هم در تزیین معروف و تقبیح منکر باید در مسیر حسینی تا پای جان تلاش کند.
وی همچنین گفت: جبهه مقابل امام حسین(ع) اول امت شدند و سپس مقصد شومی را انتخاب کردند و با تخریب و تضعیف امامت به جنگ با دین رفتند. در قرآن داریم که شما هم مجموعه ای به هم پیوسته و دارای برنامه و به عنوان ید واحده امت داشته باشید و به هم پیوند بخورید، آنگاه همه با هم به سمت هدف والا حرکت کنید.
امام جمعه تهران در ادامه تاکید کرد: امام خمینی (ره) نیز قطرات را جمع کرد و به صورت نهر در آورد و نهرها را به دریا تبدیل کرد و بدین ترتیب بود که یک امتی تشکیل شد و انقلاب به پیروزی رسید. بنابراین امر به معروف و نهی از منکر در حرکت امام تجلی پیدا کرد.
وی در ادامه گفت: در آن موقع اگر مرگ برای همه شیرین نمی شد این انقلاب پیروز نمیشد و دفاع مقدسی در کار نبود. اساسا همه جا حرکت امت کارساز بود.
صدیقی خطاب به دبیران ستادهای استانی اظهار داشت: تا شما در مردم هضم نشوید و مردم را در صحنه حاضر نکنید، امر به معروف به عنوان یک سازمان یا وزارتخانه و یا نهاد دولتی هیچگاه در آن حد موثر نخواهد بود. امر به معروف انقلاب مذهبی، ملی ،اجتماعی پایدار و هدایت شده تحت پرچم ولایت است. تا 《به من چه》 و 《به تو چه》 و بی تفاوتی در جامعه هست، سعادت حاصل نمی شود.
امام جمعه تهران با تاکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر ناامن کردن همه گناهان و زشتی هاست، گفت: امروز باید ارزیابی کنیم که آیا هر کسی به دادگاه مراجعه می کند با احساس مباهات بیرون می آید؟ کسی که به سازمانها و ادارات مراجعه می کند با رضایت خاطر بیرون می آید؟ امر به معروف و نهی از منکر یعنی همین حساس کردن مردم به اشکالها. اگر مردم را نسبت به این عیب و اشکالها حساس کردید، همه دور شما را می گیرند و از شما حمایت می کنند.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر ادامه داد: اگر می خواهید ریشه نظام در برابر تندبادهای جهانی نلرزد باید امر به معروف و نهی از منکر را احیا کنیم. همین مشکلات اقتصادی کشور جزء منکرات است. اگر ما نسبت به اشکالات بی تفاوت نبودیم این منکرات به وجود نمی آمد.
وی افزود: امر به معروف در درجه اول دعوت بخیر است و ما باید این را جا بیندازیم که احیای آن به معنای مقابله با بیماری های اخلاقی در جامعه است. امر به معروف احیای شریعت اسلام و به صحنه آوردن اهل بیت است. امر به معروف اگر نباشد قدرت دفاعی پیکره جوامع تضعیف می شود. ما باید اعتماد مردم را با امر به معروف و نهی از منکر جلب کنیم. امر به معروف و نهی از منکر مقابله با ظالم و دفاع از حق مظلوم است. امر به معروف احیای حقوق مردم است. هر کس خواست مربی جامعه و مزکی نفوس باشد و ادعایش نجات جامعه است باید به این فریضتین توجه کند.
وی همچنین گفت: کسی که امر به معروف می کند باید بر خشم خود مسلط باشد، امر به معروف عکس العملی به هیچ عنوان اثر ندارد. آمر به معروف و ناهی از منکر باید حکیم باشد. باید موضع درد را بشناسد و مرحم را روی درد بگذارد. اگر تقاضاهای مردم را ارزیابی کنیم، عرضه های ما با آن تقاضاها متناسب خواهد بود. اگر چنین نباشد امر به معروف و نهی از منکر عکس خود را نتیجه خواهد داد. مراعات عرف را در امر به معروف کردن بسیار مهم است.
ارسال نظر