فیلسوف مشهور در جشن تولد ۹۰ سالگیاش مطرح کرد
هشدار هابرماس به اروپاییها؛ با نابرابریهای اجتماعی مقابله کنید
هابرماس فیلسوف مشهور آلمانی ضمن انتقاد از وضعیت موجود گفت که باید مسئولان کشورهای اروپایی با نابرابریهای اجتماعی در اتحادیه اروپا مقابله کنند.
به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری مهر، یورگن هابرماس، فیلسوف مشهور آلمانی تنها یک روز پس از تولد ۹۰ سالگی خود در حضور هزاران نفر از دانشجویان و محققان در دانشگاه فرانکفورت از کشورهای اروپایی خواست تا خودخواهی ملی خود را کنار بگذارند و برای از بین بردن نابرابریهای اجتماعی، با یکدیگر همکاری کنند. او در دانشگاه فرانکفورت گفت: «کشورهای اروپایی زمانی میتوانند خودخواهی در عرصه ملی و اقتصاد ملی را کنار بگذارند که از ایدئولوژی ناسیونالیسم عبور کنند.»
این فیلسوف ۹۰ ساله با انتقاد از وضعیت موجود افزود: «منبع ایجاد همبستگی و تمرین دمکراسی در کشورهای ما از بین رفته است. اکثر نخبگان سیاسی جسارت لازم را برای ایجاد سیاستی سازنده از دست دادهاند. کسانی که میخواهند مانع فروپاشی مدل دولت رفاه اجتماعی در اروپا شوند، باید با نابرابریهای رو به رشد اجتماعی مقابله کنند و همکاریها در سطح اروپا را گسترش دهند.»
این سخنرانی با حضور ۳ هزار نفر از دانشجویان، استادان دانشگاه و علاقمندان به هابرماس در دانشگاه گوته فرانکفورت برگزار شد. آنطور که دانشگاه فرانکفورت گزارش داده است؛ سالن برگزاری این سخنرانی پر شده بود و صندلی خالی وجود نداشت.
تولد ۹۰ سالگی در دانشگاه گوته
پیش از این سخنرانی، مسئولان دانشگاه گوته فرانکفورت در تاریخ هجدهم ژوئن سال جاری، نودمین سالروز تولد یورگن هابرماس، فیلسوف شهیر آلمانی را جشن گرفتند. این دانشگاه پیشتر محل کار هابرماس بوده است. در ماسم سالروز تولد هابرماس، رئیس دانشگاه گوته و وزیر فرهنگ به او تبریک گفتند. او در سال ۱۹۲۹ در شهر دوسلدورف زاده شد و تحصیلات خود را در رشتههای فلسفه، روانشناسی و ادبیات آلمانی در دانشگاههای گوتینگن، زوریخ و بن گذراند.
از سال ۱۹۵۴ به عنوان استاد در حوزه فلسفه در دانشگاه هایدلبرگ مشغول به کار شد. او همچنین از سال ۱۹۷۱ به مدت ۱۰ سال، به عنوان رئیس مؤسسه ماکس پلانک مشغول به کار بود. پس از آن بار دیگر به محیط آکادمیک بازگشت و در دانشگاه فرانکفورت به تدریس فلسفه پرداخت. او در سال ۱۹۹۴ در فرانکفورت بازنشسته شد. هابرماس در دوران کاری خود، جایزههای علمی و فلسفی گوناگونی مانند جایزهی هگل، جایزهی فروید و جایزهی آدورنو را کسب کرده است
ارسال نظر