در دیدار با وزیر توسعه نوآوری ازبکستان وزیر علوم:

ایران آماده همکاری‌های علمی و فناوری با ازبکستان است

 ایران آماده همکاری‌های علمی و فناوری با ازبکستان است

وزیر علوم در دیدار با وزیر توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان گفت: آماده‌ایم در زمینه‌های مختلف دیپلماسی به ویژه دیپلماسی علمی و فناوری با کشور ازبکستان همکاری‌های خود را افزایش دهیم.

به گزارش عاشورانیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا، برگزاری جشنواره مشترک علمی و تحقیقاتی، انجام پروژه‌های مشترک علمی تحقیقاتی میان محققان دو کشور با سرمایه‌گذاری مشترک و انتقال فناوری‌های نو از طرف ایرانی به طرف ازبکستانی از طریق حضور استارتاپ‌ها در ازبکستان، از موارد مهمی بود که در دیدار وزیر توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان و وزیر علوم کشورمان مورد توافق قرار گرفت.

محمدعلی زلفی‌گل در دیدار با  ابراهیم عبدالرحمان اوف وزیر توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان گفت: ایران و ازبکستان دو کشور با سابقه فرهنگی و همسایگی دیرین هستند و مشترکات زیادی با هم دارند.

وزیر علوم با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همکاری با کشورهای همسایه به ویژه در زمینه‌های علمی تحقیقاتی و فناوری را برای خود یک اولویت می‌داند گفت: آماده‌ایم در زمینه‌های مختلف دیپلماسی به ویژه دیپلماسی علمی و فناوری با کشور ازبکستان همکاری‌های خود را افزایش دهیم.

زلفی‌گل اظهار داشت: ما اعتقاد داریم که هر کشوری پتانسیل‌ها و توانایی‌های خاصی دارد و در زمینه‌های خاصی نسبت به دیگر کشورها مزیت دارد و به اعتقاد ما اگر کشورهای همسایه در همکاری با یکدیگر توانمندی‌های خود را تکمیل کنند می توانند بهره بیشتری از علم و فناوری ببرند و در همین راستا ما علاقمند به توسعه و تکامل هم ‎ افزا در زمینه‌های علم و فناوری با سایر کشورها هستیم.

وی تاکید کرد: همه ما معتقد هستیم اگر بین کشورهای همسایه دانشمندان و جهانگردان رفت و آمد کنند هرگز فرصت رفت و آمد سربازان از این مرزها فراهم نخواهد شد.

وزیر علوم با اشاره به اینکه هم اکنون ۴۴ پارک علم و فناوری پیشرفته و پیش از ۲۰۰ مرکز فناوری در کشور ایران فعال هستند، گفت: برای آشنایی با وضعیت تحقیقات و فناوری در ایران پیشنهاد می کنم که هیئت ازبکستانی از سازمان پژوهش‌های علمی صنعتی ایران متعلق به وزارت علوم و پارک علمی فناوری پردیس متعلق به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بازدید کنند.

وی با اشاره به اینکه ما معتقد هستیم که سرمایه‌گذاری در زمینه علم و فناوری موثرترین و اثربخش‌ترین نوع سرمایه‌گذاری است، گفت: با همین ایده و اعتقاد نسبت به توسعه پارک‌های علم و فناوری اقدام کرده و حاضریم تجربیات خود را برای توسعه مراکز در اختیار کشور ازبکستان قرار دهیم.

زلفی گل با اشاره به اینکه تاکنون در ایران جشنواره‌هایی در زمینه‌های آموزش و پژوهش برگزار می‌شد، گفت: تجربه ازبکستان در زمینه برگزاری جشنواره نوآوری تجربه مناسبی است و ما هم درصدد هستیم که جشنواره نوآوری را برگزار کنیم.

وزیر علوم در این نشست اعلام آمادگی کرد در اولین فرصت مناسب در کشور ازبکستان حضور یافته و از مراکز دانشگاهی و علمی تحقیقاتی این کشور بازدید کند.

وی  انجام پروژه‌هایی با سرمایه‌گذاری مشترک بین دو کشور را پیشنهاد بسیار مناسبی از جانب کشور ازبکستان دانست و گفت: همکاری‌های مشترک از نوع علمی تحقیقاتی می‌تواند به افزایش دیپلماسی علم و فناوری در میان کشورهای همسایه کمک کند.

زلفی گل با اشاره به برگزاری هفته نوآوری در کشور ازبکستان در ماه نوامبر و فصل پاییز گفت: ما آمادگی داریم که شرکت‌های فناور و دانشمندان ایرانی در این جشنواره شرکت کنند.

وزیر توسعه نوآوری ازبکستان: علاقمند به انتقال فناوری‌های نو از ایران هستیم

 ابراهیم عبدالرحمان اوف، وزیر توسعه نوآوری ازبکستان نیز در این نشست گفت: اطلاع داریم که وزیر علوم ایران از دانشمندان برجسته کشور هستند و مشغله زیادی امروز داشتند و از اینکه شخصاً در این جلسه شرکت کردند که نشان می‌دهد که علاقه زیادی به افزایش همکاری‌ها با کشور ازبکستان دارند و ما از ایشان قدردانی می‌کنیم.

وی تاکید کرد: اشتراکات فرهنگی و تاریخی جمهوری ازبکستان و جمهوری اسلامی ایران بسیار زیاد است و ما می‌توانیم در حوزه علم و فناوری نیز پیوندهای بین دو ملت و دولت را بیشتر کنیم.

وزیر نوآوری ازبکستان با اعلام اینکه در کشور ازبکستان ۱۵۹ دانشگاه و ۸۰ پژوهشگاه مشغول فعالیت‌های علمی تحقیقاتی هستند، گفت: در هر یک از این موسسات بخشی به عنوان معاونت فناوری و نوآوری وجود دارد که برای کاربردی کردن تحقیقات فعالیت می‌کند.

وی گفت: هر ساله فراخوان فراخوان عمومی می‌دهیم و اولویت‌های پژوهشی و تحقیقاتی خود را اعلام می‌کنیم و محققان ما بر اساس آن اولویت‌ها تحقیقات خود را انجام می‌دهند و معمولاً در جشنواره نوآوری نتایج این تحقیقات اعلام می‌شود.

وزیر نوآوری ازبکستان با اشاره به اینکه همکاری مشترک به صورتی که نیمی از هزینه توسط کشور ازبکستان و نیمی دیگر توسط کشور مورد همکاری تقبل می شود از همکاری های رایج کشور ازبکستان در حوزه علم و فناوری است گفت که حوزه‌های مورد اولویت برای ما بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی، انرژی‌های پاک، خاک شناسی، توسعه صنعت مس، حوزه درمان‌های سرطان و درمان های از راه دور در حوزه پزشکی هستند.

ابراهیم عبدالرحمان اوف با اشاره به اینکه جشنواره نوآوری ازبکستان در ماه نوامبر برگزار می‌شود، گفت: این جشنواره می تواند فرصت مشترکی باشد تا جشنواره علمی تحقیقاتی مشترک ایران و عضو بکستان نیز در قالب آن برگزار شود.

وی اشاره به اینکه در هیات علمی تحقیقاتی ازبکستان که به ایران سفر کرده‌اند، مسئولان مرتبط با بخش فناوری و بخش تجاری‌سازی تحقیقات و توسعه سرمایه‌گذاری در تحقیقات علمی نیز وجود دارند، گفت: آمادگی داریم تا با پارک‌های فناوری ایران و شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری‌های خود را گسترش دهیم.

وزیر نوآوری ازبکستان با اشاره به اینکه در کشور ازبکستان حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ استارتاپ در حال فعالیت است، گفت: بر اساس اطلاعات ما بیش از ۱۰ هزار استارتاپ در ایران فعال هستند و ما علاقمندیم از تجربیات آنها استفاده کنیم.

وی همچنین گفت: علاقمندیم تا از تجربیات جمهوری اسلامی ایران در دریاچه ارومیه برای انجام مطالعات و تحقیقات برای احیای دریاچه اورآل استفاده کنیم.

وزیر توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان افزود: دانشمندان دارای اهمیت هستند و ما هم در ازبکستان چندین جشنواره با جوایز برای دانشمندان برگزار می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: با ابتکار رئیس جمهوری ازبکستان برخی مکاتب جدید توسعه پیشرفت ریاضیات را ایجاد کردیم و برای آن نیز مسابقه ریاضیات برگزار کرده و جایزه در سطح ملی اهدا می شود.

وزیر توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان در خاتمه خاطرنشان کرد: حتماً از دانشمندان کشورمان خواهیم خواست که در جشنواره بین المللی خوارزمی شرکت کرده و پروژه‌هایشان را ارسال کنند.

محققان ایرانی در ۴۶۰ پروژه علمی مشترک فعال هستند

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل و رئیس مرکز علمی بین المللی وزارت علوم نیز در این نشست با اشاره به اینکه نقاط اشتراک زیادی میانه دیدگاههای وزیر علوم کشورمان و وزیر علوم ازبکستان وجود دارد گفت: با همتای ازبک خود تلاش می کنیم این دیدگاه‌ها را وارد این دیدگاه را عملیاتی کنیم.

وی با استقبال از پیشنهاد ازبکستان برای انجام تحقیقات علمی مشترک میان محققان ایرانی گفت: تاکنون بیش از ۴۶۰ پروژه توسط محققان ایرانی با همکاری محققانی از کشورهای آلمان، اتریش، سوئیس، ترکیه، هند و پاکستان در حال انجام است گفت: در این نوع پروژه ها ۵۰ درصد هزینه توسط کشور ایران و ۵۰ درصد توسط کشور در حال همکاری تامین شده است.

وی با اشاره به حضور ریاست سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران در این جلسه گفت: این سازمان هم از لحاظ انجام تحقیقات پیشرفته و هم از لحاظ وجود شرکت‌های دانش بنیان در حوزه فناوری نوآوری در ایران جایگاه بالایی دارد و همچنین برگزارکننده جشنواره های خوارزمی و جوان خوارزمی نیز این سازمان است.

حسین سالار آملی، قائم‌مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل نیز ضمن قدردانی از نگاه مثبت مقامات توسعه نوآوری جمهوری ازبکستان به جشنواره بین المللی خوارزمی گفت: تمایل داریم هر آنچه مقدور است درخصوص این جشنواره از جمله محورها، زمان بندی و داوری های جشنواره را در اختیار شما قرار دهیم.

وی در خاتمه با ارائه پیشنهاد تشکیل کارگروه همکاری های فناوری و نوآوری بین دو کشور ایران و ازبکستان، آن را در عملیاتی کردن برنامه ها و پروژه های مشترک موثر دانست.

پیشنهاد تاسیس پارک علم و تحقیقاتی مشترک

در ادامه نشست علیرضا عشوری، رئیس سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تجربه این سازمان و نحوه برگزاری جشنواره های خوارزمی و جوان خوارزمی را برای طرف ازبک تشریح کرد.

وی با توضیح پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود در سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران به ویژه پارک علم و فناوری و مستقل در این سازمان گفت: آمادگی داریم تا زمینه همکاری شرکت‌های دانش بنیان مستقر در این سازمان و شرکت های علمی تحقیقاتی ازبکستان را فراهم کنیم و حتی ایجاد پارک علم و فناوری مشترک نیز می تواند مورد بررسی دو طرف قرار گیرد.

جشنواره خوارزمی

 عشوری با اشاره به برگزاری مستمر سی و پنج دوره جشنواره بین المللی و بیست و سه دوره جشنواره جوان خوارزمی اظهار داشت: در برگزاری این جشنواره همکاری گسترده‌ای با مراکز علمی و صنعتی کشور درزمینه ارزیابی طرح‌ها داریم.

وی افزود: ایجاد ۱۸ گروه تخصصی با فعالیت بیش از ۲۶۰ نفر از اساتید دانشگاهی و متخصصان صنعت، مشارکت داوران بین المللی در ارزیابی طرح ها، مشارکت برگزیدگان خارجی در شناسایی و معرفی دانشمندان صاحب نام دنیا به دبیرخانه، جمع آوری اطلاعات، حفظ و نگهداری و آرشیو همه اسناد طرح های شرکت کننده در جشنواره و همچنین تفکیک گروه های تخصصی علوم پزشکی و علوم انسانی از جشنواره خوارزمی و تولد جشنواره های رازی و فارابی از جمله اقدامات سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران در راستای برگزاری هرچه بهتر جشنواره بین المللی خوارزمی است.

رییس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ابراز امیدواری کرد: در سی و ششمین دوره جشنواره خوارزمی بتوانیم پذیرای پژوهشگران، فناوران و اندیشمندانی از کشور ازبکستان؛ بخصوص در بخش نوآوری جشنواره باشیم.

وزیر علوم: ایران آماده همکاری‌های علمی و فناوری با ازبکستان است

 

ارسال نظر