سوئد ازدواج زیر ۱۸ سال را ممنوع می‌کند

قانونگذاران سوئدی هفته آینده یک لایحه در رابطه با ممنوعیت ازدواج افراد زیر ۱۸ سال را به رای خواهند گذاشت و در صورتی که این لایحه تصویب گردد ازدواج برای شهروندان و ساکنان این کشور در داخل و خارج از سوئد ممنوع اعلام خواهد شد.

این قانون بازتاب چالش‌برانگیزی به همراه خواهد داشت چرا که با فرهنگ بخش بزرگی از مهاجران مغایرت دارد. از سال ۲۰۱۵ حدود یک میلیون مهاجر وارد اروپا شده‌اند. ازدواج زیر سن ۱۸ سال در فرهنگ بسیاری از این مهاجران وجود دارد؛ اما در عین حال با فرهنگ سوئد و برخی از کشورهای اروپایی متفاوت است.

می تلبرگ از انجمن حقوقی زنان جوان (TRIS) در سوئد گفت: «ما باید اجازه دهیم که کودکانمان کودکی کنند، تفاوتی ندارد که آنها از کشور سوئد باشند یا یک کشور دیگر.»

ازدواج کوکان بخصوص دختران زیر ۱۸ سال سبب می‌شود که آنها نتوانند به تحصیل خود ادامه دهند، در فقر زندگی کنند و قربانی خشونت خانگی شوند.

اکثر کشورهای اروپایی هنوز در شرایط خاصی مانند رضایت والدین یا تصویب یک مقام قضایی یا دولتی اجازه ازدواج افراد زیر سن قانونی را صادر می‌کنند. وضعیت مشابهی در ایالات متحده اروپا نیز وجود دارد؛ ایالت دلاویر تنها ایالتی است که امسال ازدواج برای افراد زیر ۱۸ سال را بدون استثنا ممنوع کرده است.

در سه سال گذشته، هلند، دانمارک و نروژ یا ازدواج کودکان را ممنوع کرده‌اند و یا به مهاجران اجازه‌ داده‌اند که خارج از مرزهای کشور ازدواج کنند. بریتانیا نیز ممنوعیت ازدواج با افراد زیر ۱۸ سال را در درون مرزهای انگلستان و و ولز به تصویب رسانده است.

اداره مهاجرت سوئد در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که ۱۳۲ مورد از کودکانی که درخواست پناهندگی داده‌اند اعلام کردند که متاهل هستند. با این حال دولت سوئد معتقد است تعداد کودکان متاهل بیشتر از این تعداد است. همچنین در همان سال ۱۴۰۰ مورد ازدواج زیر سن قانونی در آلمان به ثبت رسیده است.

تعداد ازدواج‌های زیر سن قانون در سال‌های گذشته کاهش یافته است. با این حال مسئولان بر این باورند که تعداد بسیار زیادی از این ازدواج‌ها به طور رسمی و قانونی ثبت نشده‌اند.

مونیکا میچل، متخصص خشونت مبتنی بر افتخار از موسسه غیرانتفاعی زمین زنان (Terre des Femmes) در آلمان گفت: «ما می‌ترسیم دختران زیادی که به عنوان پناهجو به آلمان می‌آیند از ترس قانون در مورد سن یا وضعیت تاهلشان دروغ بگویند.»

ازدواج کودکان مساله تازه‌ای نیست و آسیب‌های زیادی به زندگی کودکان وارد می‌کند. بسیاری از دولت‌ها از ترس متهم شدن به نژادپرستی یا اسلام‌ستیزی برای ازدواج کودکان استثناتی قائل می‌شوند. با این حال فعالان حقوق زنان و کودکان بر این باورند که دولت‌های اروپایی برای ریشه‌کن شدن این معضل باید با قاطعیت بیشتری عمل کنند.

 

ارسال نظر