خسارت سیل و آبگرفتگی ۳۰ میلیارد تومان برآورد شده است. تخریب و آسیبدیدگی هفتپل در بخش چابکسر مردم این بخش را با مشکلات جدی مواجه کرده است. بالغ بر هزارو ۳۰۰ خانوار در سه روستای بخش چابکسر به دلیل آبگرفتگی زیاد قادر به تردد نیستند.
روز گذشته، سازمان هواشناسی در حالی اعلام کرد این سیلاب را که با فعالشدن ابرهای جوششی در استانهای شمال ایجاد شد، میتوانست پیشبینی کند که بر اساس آخرین گزارشها، دستکم تا روز گذشته ۹ نفر جان خود را بر اثر صاعقه و برقگرفتگی، خفگی یا افتادن خودرو در مسیر سیلاب از دست دادهاند. از یک سو خیابانهای برخی نواحی تبدیل به رودخانه شده و خانهها تا نیمه در آب فرو رفتهاند و از آن سو، باغها و تأسیسات در نزدیکی رودخانهها مانند پلها، پایههای برق و لولههای آب و گاز از بین رفتهاند.
امدادرسانی به حدود ۲۰۰۰ نفر در گیلان
مهدی، ولی پور، مدیرعامل جمعیت هلالاحمر گیلان، روز گذشته از امدادرسانی به هزارو ۹۳۲ نفر از حادثهدیدگان وقوع سیل و آبگرفتگی در استان خبر داد و گفت: «آب ۳۶۹ باب منزل با موتورپمپهای هلالاحمر تخلیه شده است و ۱۷۲ نفر از آسیبدیدگان نیز به کمک خودروهای هلالاحمر به منطقهای امن انتقال داده شدند». او با اشاره به آبگرفتگی ۶۸ روستا در ۱۲ شهرستان استان، تأکید کرد: کمکرسانی به مردم حادثهدیده تا پایان آبگرفتگی و بازگشت به شرایط عادی ادامه خواهد داشت.
سالاری اضافه کرده درحالحاضر در برخی روستاها دسترسی به برق و گاز نیز قطع شده و مسدودشدن راه دسترسی به برخی روستاها مانع از ترمیم خطوط آسیبدیده آب، برق و گاز شده است. همچنین با توجه به اینکه حجم بالای آب اجازه انجام عملیات ترمیم و بازسازی لولههای آب و گاز تخریبشده را نمیدهد، به نظر میرسد امروز با فروکشکردن آب این امکان فراهم شود. بیشتر قطعیهای برق نیز در مناطق مختلف استان رفع شده و انتظار داریم تا دو روز آینده وضعیت مناطق سیلزده به حالت عادی برگردد.
استاندار گیلان در رابطه با خسارت ناشی از سیل نیز گفت: برآورد دقیقی از میزان خسارتها وجود ندارد و تا چند روز آینده رقم دقیق اعلام میشود. علاوه بر زیرساختهای گیلان که دچار خسارتهای بسیار زیادی شده، واحدهای تجاری و منازلی که بهویژه در حاشیه رودخانهها واقع شدهاند نیز آسیبهای بسیاری دیدهاند.
امدادرسانی به ۳۰۰۰ نفر در مازندران
علاوه بر استان گیلان، مازندران نیز یکی از استانهایی بود که جاریشدن سیل خسارات زیادی به آن وارد کرد. غلام علی فخاری، معاون امدادونجات جمعیت هلالاحمر استان مازندران روز گذشته اظهار کرد به سه هزار نفر در مازندران که متأثر از سیل بودند امدادرسانی شده است. در ۲۲ شهرستان که تحتتأثیر این بارشها قرار گرفته بودند، امدادرسانی انجام شده و به ۵۰۰ خانوار در این ۲۲ شهرستان خدمترسانی شده است.
خسارت ۳۰میلیاردتومانی سیل به رودسر
به گفته علی وارسته، سرپرست فرمانداری رودسر خسارت سیل و آبگرفتگی ۳۰ میلیارد تومان برآورد شده است. تخریب و آسیبدیدگی هفتپل در بخش چابکسر مردم این بخش را با مشکلات جدی مواجه کرده است. بالغ بر هزارو ۳۰۰ خانوار در سه روستای بخش چابکسر به دلیل آبگرفتگی زیاد قادر به تردد نیستند. وی تصریح کرد: قطعی برق نداشتیم، اما به دلیل بالاآمدن آب رودخانهها برخی از روستاییان این شهرستان و حتی مناطق شهری قطعی گاز دارند و تا فروکشنکردن طغیان رودخانهها این قطعی برطرف نخواهد شد.
چرا سیل آمد؟
به گفته رضا نوروزولاشدی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ظرفیتنداشتن خاک برای جذب باران باعث ایجاد سیلاب و روانابها میشود؛ او همچنین دراینباره افزود: آنقدر در چند سال اخیر از منبع آبهای زیرزمینی و چاهها استفاده شده که موجب نشست زمین شده و حتی با پرشدن آن، به حالت اولیه برنمیگردد. ولاشدی با تأکید بر اینکه استفاده بیرویه از منابع آبی موجب میشود خاک در مقابل یک بارش ظرفیت مناسبی نداشته باشد و سیلاب به وجود بیاید، ادامه داد وقوع سیلاب در غرب استان قابل پیشبینی بود چراکه براساس شاخص، اگر بارندگی در ۱۲ ساعت ۵۰ میلیمتر باشد، سیلاب به وقوع میپیوندد درحالیکه بارش در کمتر از ۲۴ ساعت در رامسر بیش از ۲۰۰ میلیمتر بوده است. عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به اینکه با این بارندگیهای مقطعی نمیتوان خشکسالی را از بین برد و فقط در آمارهای بلندمدت تأثیرگذار است، یادآور شده متوسط بارندگی در کشور ۲۵۰ میلیمتر بوده و آخرین آمار گزارششده توسط سازمان منابع آب نشان میدهد که حدود ۴۰ درصد کاهش بارندگی داشتهایم.
ارسال نظر