لباس عروس و مراسم عروسی در سنت ها و کشورهای گوناگون با هم فرق داشته و نشان دهنده فرهنگ آن ها محسوب می شود. جزئیات، رنگ و شکل این لباس ها هر کدام نماد موضوع خاصی به شمار می روند.

به گزارش عاشورا: در سنت های قدیمی کشور ایتالیا، از رنگ سبز برای لباس عروس استفاده می شده زیرا اعتقاد داشته اند که این رنگ نماد خوشبختی و باروری است.
برای آشنائی با دیگر رسوم لباس عروس در گوشه و کنار جهان با ما همراه باشید.
ترکیه

1-w900
در ترکیه، پیش از اینکه عروس، خانه پدری خود را ترک کند، برادر یا عموی او یک روبان قرمز رنگ به دور کمر وی می بندند زیرا معتقد هستند این رنگ نماد خوش شانسی، خوشبختی و باروری است.
بلغارستان
2-w900
در ریبناوو در بلغارستان، صورت عروس را کاملا سفید کرده و روی آن را با انواع سکه و پولک تزئین می کنند. این رسم به قرن ها پیش باز می گردد و بارزترین بخش مراسم دو روزه ی عروسی است.
یهودی ها
4-w900
یهودی های ارتدکس، در روز عروسی یک لباس کاملا پوشیده که همه اندام های وی را به طور کامل می پوشاند و فقط دست و صورتش دیده می شوند، می پوشند. همچنین تور سر عروس هم باید به قدری بلند باشد که روی زمین کشیده شود.
تاجیکستان
5-w900
عروس یک لباس ساده سفید به همراه شلوار می پوشد. در طول مراسم عروسی که ممکن است چندین روز به طول بیانجامد، عروس اجازه دارد لباس های خود را عوض کند.
اندونزی
6-w900
مراسم عروسی در بخش های گوناگون این کشور با هم فرق دارد اما در بیشتر سنت های رایج، عروس لباس های شاد و مملو از سوزن دوزی و گلدوزی می پوشد.
اندونزی
7-w900
عروس ها در اندونزی، سه روز پیش از مراسم عروسی روی ناخن ها، دست ها و پاها با حنا نقش می کشند.
پاکستان
8-w900
صورتی، قرمز و بنفش رنگ هایی هستند که در پاکستان برای لباس عروسی استفاده می کنند. در برخی از مناطق این کشور، عروس و داماد حلقه های گل بر سر هم می گذارند که نشانه عشق و وفاداری است.
هند
9-w900
۱۶ آذین گوناگون به همراه لباس ساری قرمز رنگ مواردی هستند که زنان در روز عروسی خود در هندوستان به تن می کنند. این رسم Solah Shringar نامیده می شود و شامل مالیدن پودر قرمز کمرنگ روی فرق سر عروس و آویختن آویز به گوش و بینی و چانه می شود.
نوبی
10-w900
در نوبی عروس سه لباس توری می پوشد: یک پارچه رنگی روی سر، یک پارچه نازک روی صورت و یک پارچه سفید ضخیم که تمامی سر او را پوشش می دهد.
اریتره
11-w900
لباس عروس در اریتره شامل یک تاج و ردای مخمل به رنگ بنفش تیره و طلایی است تا عروس شبیه داماد باشد.
تبت
12-w900
به رسم تبتی ها، داماد یک روز پیش از عروسی به عروس خود لباس و جواهرات عروسی را هدیه می کند که شامل روسری، گیره های نقره که قرار است به موهایش وصل شوند و زیور برای دفع بلا که یک مجسمه کوچک از بوداست می شود.
فلسطین
13-w900
در فلسطین زنان یک لباس توری و سنگدوزی شده ی سفید در روز عروسی به تن می کنند. در شب قبل از عروسی هم در مراسم حنابندان، یک دست لباس فاخر می پوشند که رنگ آن به سلیقه عروس بستگی دارد.
اردن
15-w900
در اردن، عروس یک دست لباس سفید به همراه جواهرات نقره یا طلا می پوشد. در برخی مواقع روی سر عروس یک پارچه ابریشمی سبز رنگ بسته می شود که نماد رشد، سازگاری و صلح است.
مالی
16-w900
در مالی عروس ها یک قبای بلند روی لباس عروس خود می پوشند که دقیقا همرنگ هم هستند. رنگ مرسوم برای این لباس سفید است اما برخی از رنگ های بنفش، یاسی یا صورتی ملایم هم استفاده می کنند.
کره
17-w900
لباس عروس در کره هانبوک نام دارد که هزاران سال است در این کشور پوشیده می شود. این لباس یک ژاکت با آستین های بلند و دامن چند ترک دارد که عموما از نخ و ابریشم دوخته می شود.
ژاپن
18-w900
در ژاپن، یک کیمونوی سفید به همراه روسری ابریشمی سفید لباس عروس را تشکیل می دهد. لچکی که عروس به سر می بندد tsunokakushi نام دارد که اعتقاد دارند شاخ حسادت عروس را پوشانده و نمادی برای نمایش فرمانبرداری زن در برابر شوهر است.
مراکش
19-w900
عروس در مراکش سه لایه روبنده می بندد و قبایی که نماد رسوم خانوادگی اوست روی لباس عروس خود می پوشد.
نیجریه
20-w900
در نیجریه عروس ها بلوزهای رنگی و قباهای گلدوزی شده می پوشند. گردنبندهای بافته شده از سنگ های دریایی و مروارید و روسری های مزین به انواع گلدوزی و سوزن دوزی ترکیب لباس عروس را تکمیل می کند.
چچن
21-w900
عروس لباس توری بلند و کاملا پوشیده به تن کرده دور سر خود یک روسری سفید می پیچد. یک کمربند نقره و گیره فلزی هم از دیگر ترکیبات لباس هستند. اغلب از لباس عروس یک دنباله هم آویزان است.
عراق
22-w900
در عروسی های سنتی عراق، عروس هفت رنگ لباس عوض می کند. هر هفت رنگ از الوان رنگین کمان انتخاب شده و هر کدام نماد چیزی هستند. به طور مثال، رنگ قرمز نشانه عشق هستند.
آمریکا
24-w900
آمریکایی ها در گذشته و در قرن ۱۹ میلادی بهترین و گران قیمت ترین لباس خود را برای روز عروسی می پوشیده اند. لباس سفید در آن زمان بیشتر به افراد ثروتمند تعلق داشته زیرا امکان شستن آن ها با دست وجود نداشته است.
ملکه ویکتوریا در سال ۱۸۴۰ میلادی برای نخستین بار سنت ها را در هم شکسته و یک لباس ساده سفید ابریشمی پوشید. مجلات زنان از این سادگی و زیبایی استقبال نموده و باعث شدند تا عروسان سراسر جهان، در بیشتر مواقع لباسی به رنگ سفید بپوشند.

 

ارسال نظر