رژه روز ارتش در حالی امروز با حضور رییس جمهور برگزار شد که ارتش جمهوری اسلامی ایران برخی از جدیدترین دستاوردها و تجهیزات خود را برای نخستینبار به نمایش گذاشت.
به گزارش عاشورا نیوز به نقل از خبرگزاری ایرنا، مراسم رژه ۲۹ فروردین سالروز ارتش جمهوری اسلامی ایران و گرامیداشت قهرمانیهای نیروی زمینی صبح امروز با حضور آیتالله سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری در جوار مرقد مطهر حضرت امام خمینی(ره) با حضور یگانهای محمول و خودرویی ارتش برگزار شد که طی آن برخی از جدیدترین دستاوردها و تجهیزات ارتش جمهوری اسلامی ایران به نمایش درآمد.
** حجم انبوه پهپادهای ارتش
نخستین نکته چشمگیر این مراسم، حضور پرحجم و پرشمار انواع پهپادهای موجود در سازمان رزم ارتش بود که در این مراسم دو نوع پهپاد نیز برای نخستین بار به نمایش درآمد. مهاجر ۶، مهاجر ۴، مهاجر ۲، رعد ۸۵، آرش، ابابیل ۴، یسیر، کرار، ناصر، کیان۱، کیان۲، امید، کمان ۱۲، کمان ۲۲ و پهپاد صادق از جمله پهپادهایی بودند که در این مراسم در حجم انبوه و چند فروندی از مقابل جایگاه عبور کردند.
** رونمایی از دو پهپاد جدید
همچنین دو نوع پهپاد جدید نیز در این مراسم برای نخستین بار به نمایش در آمد که یکی از آنها پهپاد ابابیل-۵ نام داشت. ابابیل ۵ نسخهای کوچکتر از پهپاد مهاجر ۶ است که قابلیت حمل ۶ بمب هوشمند و نقطهزن سری قائم را دارد.
دیگر پهپادی که در این مراسم برای نخستینبار به نمایش در آمد، پهپادی انتحاری مشابه پهپاد هاروپ است که برای هدف قرار دادن انواع اهداف به کار گرفته میشود.
پهپاد کمان-۲۲ نیز بعنوان بزرگترین پهپاد رزمی ارتش در این مراسم پیشاپیش سایر پهپادها از مقابل جایگاه عبور کرد. کمان ۲۲ با مداومت پروازی بیش از ۲۴ ساعت و برد عملیاتی ۳۰۰۰ کیلومتر قابلیت حمل انواع محمولههای رزمی، اپتیکی و جنگالی را دارد.
** تجهیز نزاجا به موشکهای بالستیک نقطهزن
موشکهای زمین به زمین فتح ۳۶۰ دیگر سلاحی بود که نمایشش در این رژه خبر از تجهیز نیروی زمینی ارتش به این موشکهای تاکتیکی میداد. فتح ۳۶۰ موشکی تاکتیکی و جدید است که اخیرا در سازمان رزم نیروهای مختلفی از جمله نیروی زمینی سپاه، نیروی دریایی سپاه و اخیرا هم نیروی زمینی ارتش مشاهده شده است.
** سامانه پدافند موشکی دزفول
دزفول نام سامانه پدافندی جدیدی است که در واقع نسخه ایرانی همان سامانه تور-ام۱ است که بر روی شاسی چرخدار سوار شده است؛ این سامانه پدافندی برد کوتاه میتواند با انواع اهداف هوایی اعم از موشکهای کروز، پهپاد و جنگندههای دشمن در برد ۱۲ کیلومتر و حداکثر ارتفاع ۶ کیلومتر درگیر و آنها را منهدم کند.
از جمله ویژگیهای بارز این سامانه زمان پایین بارگذاری مجدد موشکهای آن است. سال گذشته و در خلال رزمایش مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۰، پدافند هوایی نیروی هوافضای سپاه با استفاده از این سامانه موفق به انهدام اهداف در این رزمایش شد و حالا هم این سامانه در اختیار نیروی پدافند هوایی ارتش قرار گرفته است.
** سامانه پدافندی صیاد تاکتیکی
از دیگر سامانههایی که برای نخستین بار در رژه ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ با حضور رییس جمهوری به نمایش در آمد، سامانه پدافندی «صیاد تاکتیکی» بود که نسخه جدیدی از سامانه شهید صیاد است که در آن رادار و لانچر موشک هر دو روی یک شاسی قرار دارند که به تحرک بیشتر سامانه منجر میشود.
ارسال نظر