مقام مسئول در سازمان انرژی اتمی از آمادگیاین سازمان برای پرتودهی برنجهای شمال خبر داد وی افزود : با بهرهگیری از روش پرتودهی ماندگاری محصولات کشاورزی از جمله برنج افزایش مییابد.
به گزارش عاشورا نیوز ، معاون سازمان انرژی اتمی و مدیرعامل شرکت توسعه کاربر پرتوها از مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران در شهرستان آمل بازدید کرد.
حمید راشدی مدیرعامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها و معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به ضرورت بهرهگیری از ظرفیت مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج اظهار داشت: در این مرکز میتوان از فناوری پیشرفته استفاده کرد.
وی گفت: زیرساخت لازم در این مرکز برای بهره بردن از تکنولوژی فراهم بوده و با بهرهگیری از تکنولوژی پرتودهی در محصولات کشاورزی و برنج میتوان شاهد تحول در این بخش بود.
معاون سازمان انرژی هسته ای ایران و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها به انتقال سامانه پرتودهی محصولات کشاورزی برای افزایش ماندگاری و امنیت مواد غذایی در حوزه کشاورزی و برنج اشاره کرد و گفت: از سامانه پرتودهی با هدف افزایش زمان ماندگاری محصولات کشاورزی و ایمنی مواد غذایی استفاده میشود اما توانمندی و ظرفیت بالای شهرستان آمل در بخش کشاورزی و تولید برنج دارد سبب میشود انتقال این سامانه به عنوان پایلوت در مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بررسی شود.
راشدی تاکید کرد: با تجهیزات مرکز بینالمللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران سامانه پرتودهی به ماشینآلات این مرکز اضافه میشود و برنجهایی که سورتینگ آن انجام شده پیش از بستهبندی توسط اشعه گاما پرتودهی شده و پس از آن بستهبندی انجام خواهد شد.
معاون سازمان انرژی هستهای ایران و مدیر عامل شرکت توسعه کاربرد پرتوها این فرایند را سبب ماندگاری برنج از یکسال به بیش از 5 سال عنوان کرد.
وی از آمادگی سازمان انرژی اتمی برای انتقال سامانه پرتودهی به پایانه صادرات برنج خبر داد و یادآور شد: برنج پرتودهی شده علاوه بر تضمین سلامت و امنیت غذایی شرایط رقابت برابر در بازارهای جهانی را فراهم میکند.
راشدی گفت: سازمان انرژی هستهای ایران برای انتقال سامانه تجهیزاتی پرتودهی به مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران آمادگی کامل دارد.
به گفته معاون سازمان انرژی هستهای ابراز توسعه پرتودهی در کشور منجر به رشد و پویایی خواهد شد و پرتودهی یک روشی است که از 70 سال گذشته تاکنون در انحصار چند کشور صنعتی دنیا بوده اما خوشبختانه این دانش هستهای از حدود 20 سال گذشته در سازمان انرژی هستهای ایران در حال استفاده است.
وی ابراز امیدواری کرد با بهره از ظرفیت پرتودهی بتوان در افزایش محصول و سلامت محصول ایفای نقش کرد.
سید اسماعیل یزدان پناه مدیرعامل مرکز بین المللی برنج ایران نیز افزود: با تکنولوژی پرتودهی محصولات کشاورزی میتوان ماندگاری محصولات را افزایش داد و دانش اینکار در انحصار چند کشور قرار دارد اما دانشمندان جوان سازمان انرژی اتمی ایران توانستند دانش و تجهیزات آن را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند.
وی تصریح کرد: مرکزبین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج در سازماندهی و توزیع و صادرات برنج منافع تولید کنندگان و مصرف کنندگان را در بازار فروش و عرضه برنج در نظر میگیرد و با برند سازی برای مصرف کننده خرید برنج سالم و بدون ناخالصی دنبال میشود.
این مسئول یادآور شد: جهت جلوگیری از واردات برنج و ظرفیت سازی برای صادرات با خرید، نصب و بکارگیری دستگاه پرتودهی به برنج، تلاش شد تا ماندگاری آن را افزایش داد.
وی خاطرنشان کرد: آفت زدایی و صادرات برنج به عنوان یک محصول سالم در فرایند عرضه برنج مورد توجه است.
مدیرعامل مرکز بین المللی تجارت و پایانه صادرات برنج ایران بیان کرد: این مرکز با راه اندازی بخش آزمایشگاهی، لجستیکی، گمرکی و بانکی، همکاری با موسسات تحقیقاتی و شرکتهای دانش بنیان به عنوان یکی از مراکز عمده تجارت برنج در ایران و کشورهای همسایه مطرح شده است.
وی تصریح کرد: به حمایت بخش دولتی و سیستم بانکی استان و کشور نیاز داریم تا با پرداخت تسهیلات مورد نیاز خرید دستگاه پرتودهی برنج محصول نهایی در تراز بازارهای جهانی عرضه شود.
یزدان پناه با تاکید بر اینکه انبارهایی که در محل پایانه برنج آمل ایجاد شده است قابلیت تامین بیش از 400 هزار تن برنج سفید در سال را دارند و میتوان این محصول را به سراسر کشور و همچنین سایر نقاط ارسال کرد اظهار داشت: نگهداری برنج در بهترین شرایط بیشتر از یکسال نیست و با فرایند پرتودهی امکان نگهداری برنج به بیش از 5سال افزایش مییابد.
ارسال نظر