کارشناس مسائل منطقه گفت: امروز در شرایطی هستیم که امکان دست یابی به مبادلات تجاری تعیین شده به بیش از ۳۰ میلیارد طی دو سال آینده است.
به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری مهر، سید رضا صدر الحسینی کارشناس مسائل منطقه در مورد روابط تهران-بغداد اظهار داشت: یکی از کشورهایی که آمریکاییها برنامه نسبتاً بلند مدتی را برای حضور نظامی در آن تدارک دیده اند عراق است که این را میتوان از سرمایه گذاریهای سنگینی که آمریکا در آن کشور انجام داده است، متوجه شد.
صدرالحسینی ادامه داد: یکی از دلایل مخالفت رهبر انقلاب با حضور نیروهای نظامی آمریکا در منطقه این است که آمریکاییها هر جا که بودند زیاده خواهی و سلطه گری خود را تحمیل کرده و تاکید ایشان به نخست وزیر عراق از این بابت است که کشورهای اسلامی میتوانند با اتحاد دو یا چند جانبه استقلال و عزت خود را در منطقه به اثبات برسانند و این منطقه را از سلطه بیگانه تهی کنند.
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه جمهوری اسلامی در این راستا میتواند کمکهای قابل توجهی را برای خروج هر چه سریعتر آمریکاییها از عراق داشته باشد، تصریح کرد: یکی از توافقهای انجام شده بین عراق و آمریکا آموزشهای نظامی و امنیتی است. ایران با توجه به تجربههای ارزشمندی که در طول دوران دفاع مقدس و همچنین مبارزه با تروریسم بین المللی به دست آورده به راحتی میتواند این آموزشها را در اختیار عراقیها قرار دهد.
وی با بیان اینکه موضوع دیگر نگهداری و پشتیبانی از تسلیحاتی است که در آن قراردادهایی هم وجود دارد، گفت: این مسئله را باید به اذعان خود عراقیها بیان کرد که آمریکاییها هیچگاه در مواقعی که عراق به این بند از توافقنامه نیاز داشته عمل نکرده و برای مقابله با داعش، آمریکا هیچ گونه امکاناتی را علیرغم وعدههایی که به عراق داده بود و در توافقنامه امنیتی با آن تصریح شده، ارائه نداده است.
صدرالحسینی گفت: با توجه به رایگان شدن روادید میان ایران و عراق و با توجه به اینکه در خصوص تبادلات مالی، بانکی، نفتی، راه آهن، سد سازی، انرژی و دیگر حوزهها گفتگوهای بسیار خوبی در سطوح مختلف میان ایران و عراق صورت گرفته است به نظر میرسد فعالیت بیشتر اتاق بازرگانی ایران و حضور بیشتر وزارتخانههای مربوط به حوزه پیشرفت و توسعه کشور میتواند بسیار مناسب باشد.
این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه آقای عبدالمهدی سفر آقای روحانی به عراق را در کمتر از یک ماه پاسخ داد، اظهار داشت: امروز در شرایطی هستیم که امکان دست یابی به مبادلات تجاری تعیین شده به بیش از ۳۰ میلیارد طی دو سال آینده و حتی امکان رسیدن به حجم ۲۰ میلیارد تا پایان سال جاری هم فراهم است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه مناسب ایران در عرصه علمی، همکاریهای گسترده دانشگاهی میان ایران و عراق هم میتواند یکی از زمینههای همکاری به حساب آید و ما میتوانیم در این حوزه هم از تجربیات علمی، فنی و آموزشی خود در اختیار عراقیها قرار دهیم.
ارسال نظر