عربستان در ماه‌های می و ژوئن نتوانست جای خالی نفت ایران را پر کند

رویترز طی گزارشی نوشت از آنجا که افزایش تولید عربستان کمبود تولید ایران و ونزوئلا را جبران نکرد، تولید نفت اوپک در ماه ژوئن به یک رقم جدید یعنی کم‌ترین میزان در ۵ ماه گذشته رسید.

به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری  فارس، بررسی‌های رویترز نشان می‌دهد از آنجایی که افزایش تولید عربستان کمبود تولید ایران و ونزوئلا و کمبود تولید دیگر کشورها در این گروه را جبران نکرد، تولید نفت اوپک در ماه ژوئن به یک رقم جدیدِ کمترین میزان در 5 ماه گذشته رسید.

بر اساس این بررسی، 14 عضو اوپک 29.60 میلیون بشکه نفت در روز در ماه گذشته (ژوئن) استخراج کردند، که 170 هزار بشکه در روز از ارقام ماه می کمتر است و کمترین میزان تولید اوپک از سال 2014 به شمار می‌رود.

بر اساس این گزارش، حتی با وجود افزایش تولید عربستان به علت فشارهای ترامپ برای پایین‌ آوردن قیمت‌ها، سطح تولید عربستان هنوز از سطح تولید مورد توافق در توافق کاهش تولید برای این کشور کمتر است.

علی‌رغم این تولید کمتر، نفت خام از بالاترین رقم 6 ماه گذشته یعنی برابر 75 دلار در هر بشکه که در ماه آوریل ثبت شد، در روز جمعه به علت نگرانی در مورد کند شدن رشد اقتصادی به کمتر از 63 دلار رسید.

کارستن فریتچ، تحلیلگر کامرزبانک گفت: «تصمیم اوپک برای تمدید توافق کاهش تولید، کاری برای تغییر این وضعیت انجام نداد.»

«یک سری آمارهای اقتصادی ناامیدکننده از آمریکا، چین و اروپا، نگرانی‌های جدیدی در مورد تقاضا ایجاد کرده است.»

کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان غیراوپکی نظیر روسیه در ماه دسامبر توافق کرده بودند تا میزان تولید خود را 1.2 میلیون بشکه در روز از ابتدای ژانویه 2019 کاهش دهند. سهم اوپک از این توافق 800 هزار بشکه در روز است که ایران، لیبی و ونزوئلا از آن معاف هستند.

این کشورها یک شنبه گذشته این توافق را برای مدت 9 ماه دیگر تمدید کردند.(جزئیات بیشتر)

به گزارش فارس، رویترز، ماه گذشته نیز در گزارشی خبر داده بود که عربستان علی‌رغم افزایش تولید در ماه می (ماه پیش از ژوئن) هم نتوانسته خلاء نفت ایران را جبران کند. (جزئیات بیشتر)

چند روز بعد منابع آگاه در ریاض خبر دادند که عربستان در ماه می(ماه پیش از ژوئن) روزانه 9.65 میلیون بشکه نفت استخراج و کمتر از سهمیه خود در «توافق کاهش تولید» نفت تولید کرده است. (جزئیات بیشتر)

انتهای پیام/

 

ارسال نظر