جامعه اطلاعاتی پنتاگون مخالف تصمیم ترامپ درباره سپاه است

کارشناسان نظامی و اطلاعاتی پنتاگون معتقدند که ترامپ و وزیرخارجه او شناختی از محیط عملیاتی غرب آسیا ندارند

به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری ایرنا ، تروریستی خواندن سپاه پاسداران یکی دیگر از اقدامات خطرناک دونالد ترامپ است. او، مایک پمپئو وزیر امور خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا بدون آنکه درکی از شرایط واقعی غرب آسیا داشته باشند، حساسیت ها و مخاطرات کنونی روابط میان تهران و واشنگتن را بیشتر کردند. با این حال کار آنها تنها یک تصمیم سیاسی و نمادین است و هیچگونه تحول چشمگیری در غرب آسیا به همراه نخواهد داشت. 
تروریستی خواندن سپاه پاسداران از نظر اقتصادی نیز عواقبی در پی نخواهد داشت چرا که تحریم های پیشین آمریکا هر نوع محدودیتی که مقدور بود بر تهران تحمیل کرده و کار بیشتری از پیش نخواهند برد. 
ایران در سوریه، عراق، یمن، افغانستان و سراسر خلیج فارس توان عملیاتی بالایی دارد. هزاران تن از نیروهای ایالات متحده در منطقه، به ویژه در عراق و سوریه در نزدیکی نیروهای رسمی ایران و یا شبه نظامیان نزدیک به تهران قرار دارند. هر گونه برخورد نظامی میان این گروه ها و نیروهای ایالات متحده دشواری حضور نظامی آمریکا در منطقه را بیشتر می کند و مقامات نظامی واشنگتن به طور قابل توجهی نگران در معرض خطر قرار گرفتن بیشتر نیروهای خود در غرب آسیا هستند.
بنابراین افزایش مخاطرات عملیاتی برای نیروهای آمریکا تنها نتیجه این تصمیم عجولانه خواهد بود. از این رو چرخه تقابل و تلافی بعد از تروریستی خواندن نیروهای نظامی دو طرف، آنهم در زمانی که هیچ کانال ارتباطی دیپلماتیک و نظامی بین ایران و آمریکا وجود ندارد بسیار خطرناک خواهد بود. جامعه اطلاعاتی پنتاگون از این موضوع آگاهی دارد و به همین دلیل مخالف تصمیم ترامپ است. 
علاوه بر این، چنین تصمیمی امکان بازگشت تهران به میز مذاکره را کمرنگ می کند چرا که تهران یک مرتبه چنین فرآیندی را آزموده است؛ اتفاقا تروریستی نامیدن سپاه پاسداران صداهای مخالف ارتباط و مذاکره با آمریکا در داخل ایران را بلندتر می کند و آنها توجیه بیشتری برای مخالفت خود با آمریکا را خواهند داشت.
این تصمیم همچنین رفتار عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق را سخت ترمی کند. عراق می کوشد که تعادل مناسبی میان گرایش ها و سیاست های واشنگتن-تهران برقرار کند اما تصمیم اخیر آمریکا کار عراق را نیز سخت می کند.
تارنمای نشریه تایمز انگلیس نیز در این باره نوشت: تروریستی نامیدن سپاه پاسداران از سوی دونالد ترامپ، دیپلماسی در خاورمیانه را پیچیده می‌کند و از این ‌پس سربازان آمریکایی و دیپلماتها از تماس با مقامهای عراقی و لبنانی که با مقا‌مهای سپاه تعامل می‌کنند، منع خواهند شد. کارشناسان هشدار داده‌اند که این تصمیم می‌تواند با واکنش منفی علیه سربازان آمریکا در خاورمیانه روبه رو شود.
این نشریه انگلیسی با اشاره به 'وجود افراد جنگ‌طلب در حلقه داخلی نزدیکان ترامپ'، عنوان کرد که این تصمیم قابل پیش‌بینی بود.
به نوشته تایمز، وزارت دارایی آمریکا اینک می‌تواند تمام دارایی‌های سپاه در بانک‌های آمریکا را مسدود کند و افرادی که به این سازمان کمک می‌کنند با جرائم کیفری تا 20 سال حبس مواجه شوند.
روی هم رفته تصمیم ناپخته ترامپ وضعیت را غیر قابل پیش بینی و حتی ممکن است برای منافع آمریکا فاجعه بار کند. 
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا روز دوشنبه(19 فروردین 1398) اعلام کرد که واشنگتن، سپاه را یک سازمان تروریستی خارجی در نظر گرفته است.
ترامپ در بیانیه ای که از سوی کاخ سفید منتشر شد، گفت: من امروز بطور رسمی اعلام می کنم که دولت من قصد دارد بر اساس بند شماره 219 از 'قانون مهاجرت و ملیت' ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از جمله سپاه قدس را به عنوان یک سازمان تروریستی خارجی اعلام کند .
محمد جواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پی اعلام این تصمیم ، در نامه ای به رییس جمهوری و رییس شورای عالی امنیت ملی پیشنهاد کرد که شورای عالی امنیت ملی نیروهای نظامی آمریکا در منطقه غرب آسیا موسوم به 'سنتکام 'را در فهرست گروه های تروریستی قرار دهد.
به دنبال اقدام خصمانه آمریکا، شورای عالی امنیت ملی ایران در اقدامی متقابل، دولت آمریکا را حامی تروریسم و سنتکام را گروه تروریستی معرفی کرد.

 

ارسال نظر