تبلیغات انتخاباتی با انبوه وعده‌های اقتصادی

اظهارات و توییت‌های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم حکایت از آن دارد که اقتصاد و معیشت مردم، مهم‌ترین دغدغه هر هفت نفر آن‌هاست و به نظر می رسد انبوه وعده‌های اعلام شده و گاهی عجیب هم در راستای کاستن از این دغدغه است.

به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری ایرنا، نامزدهای هفتگانه انتخابات سیزدهم در هر محفل و رسانه‌ای از دیدگاه‌ها و برنامه‌های خود سخن می‌گویند و وعده‌های اقتصادی می‌دهند. تلاش‌ها برای القای حمایت اصلاح طلبان از نامزدی خاص با واکنش و تکذیب آن‌ها مواجه می‌شود و ستادهای هریک از نامزدها به سرعت در حال تکوین و شناخت روسای بخش‌های مختلف خود هستند. انصراف‌ها و ائتلاف‌های انتخاباتی هم در میان اخبار انتخاباتی دیده می‌شود.

رییسی: برای خشکاندن ریشه فساد وارد صحنه شده‌ ام

حجت الاسلام ابراهیم رییسی در دیدارهای مختلف با اقشار مردم و کارگران دلیل حضور خود در انتخابات را خشکاندن فساد و ریشه و سرمنشا آن اعلام کرده است. وی درباره مهمترین برنامه‌های اقتصادی خود هم گفته است:

-در دولت سیزدهم سرریز فناوری از حوزه های دفاعی به صنعت کشور را شاهد خواهیم بود.

-میزان قاچاق را در دولت آینده به حداقل خواهم رساند.

-دولت مردمی دولتی فعال، چابک و تولیدمحور خواهد بود که اصلاح ساختارهای درونی خود و حمایت از نیروهای مولد را به منظور خوداتکایی و استقلال عدالت محور ایران عزیز پی خواهد گرفت.

رضایی: به زنان خانه‌دار حقوق می‌دهم

«محسن رضایی» با بیان اینکه خانه‌داری را یک شغل محسوب کرده و به این شغل حقوق خواهم داد، تصریح کرد: دو وظیفه را برعهده زنان خواهیم گذاشت؛ یکی تربیت فرزند و دیگری مساله بهداشت و سلامت است. وی درباره دیگر موضوعات مورد توجه در دولت احتمالی خود هم گفته است:

-اگر دولت من روی کار بیاید به طور جدی ابهامات FATF را در داخل و خارج از کشور و در دبیرخانه دنبال می‌کنیم.

-دیپلماسی را از حالت کاغذی خارج کرده و عملی می‌کنیم.

-اگر دولت ما روی کار بیاید با توجه به شناختی که آن‌ها از ما دارند کوتاه می‌آیند و به برجام بازخواهند گشت.

-پول ایران را بعد از دلار و یورو قوی ترین پول منطقه می‌کنم.

-به ایرانیان خارج از کشور قول دادم در صورت موفقیت در انتخابات، زمینه سرمایه‌گذاری مالی و حضور معنوی آن‌ها در کشور را فراهم خواهم کرد.

همتی: پیگیر FATF خواهم بود

«عبدالناصر همتی» رییس بانک مرکزی، در واکنش به خبر برکناری خود از بانک مرکزی گفت: «در دوران رقابت های انتخاباتی به دلیل اینکه فرصت کمتری دارم که به مسائل بانکی برسم، اختیارات را به قائم مقام خود تفویض کردم.»

- «تعامل، از خانه تا جهان» شعار دولت من است. بدون توافق برای رفع تحریم و بهبود رابطه با جهان و منطقه و بدون توافق‌های مساله‌محور در داخل میان نیروهای سیاسی و اجتماعی و میان حاکمیت و شهروندان نه می‌توان وضعیت معیشت مردم را بهتر کرد،نه حکمرانی را باکیفیت تر و نه ایران را قدرتمندتر.

- اگر مردم به من رای دهند من به طور جد پیگیر FATF  خواهم بود.

- در ۲.۵ سالی که در بانک مرکزی بودم افتخار دارم که از فروپاشی اقتصاد کشور جلوگیری کردم تا از ونزوئلایی شدن اقتصاد کشور جلوگیری شود و حتی از افزایش قیمت دلار به ۶۰ هزار تومان نیز جلوگیری کردم.

- توجه به معیشت کارگران عزیز در راس امور ما هست و با بررسی مشکلات آنها باید بتوانیم در احیای واحدهای تولیدی در بخش‌های مختلف اقتصادی اقدامات خوبی را انجام دهیم.

مهرعلیزاده: رشد اقتصادی از ۶ درصد به ۹ درصد می‌رسد

«محسن مهرعلیزاده» دیگر نامزد انتخابات در بیان برنامه های انتخاباتی خود محورهایی مانند هدفمندی یارانه‌ها  را مورد اشاره قرار داده و گفته است:

-از محل هدفمندسازی یارانه‌ها که کامل انجام نشد می‌توانیم در ۴ سال آینده از سرمایه‌گذاری استقبال کنیم و آورده بخش خصوصی هم در این برنامه به ما کمک می‌کند.

- در پایان ۴ سال ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار شغل جدید خواهیم داشت و رشد اقتصادی ما از ۶ درصد به ۹ درصد می‌رسد.

-در طرح اقتصاد اجتماعی مردم زیر چرخ توسعه له نخواهند شد و هزینه آن را پرداخت نخواهند کرد بلکه به جای پرداخت هزینه توسعه خود بخشی از توسعه هستند و در بعد اجتماعی مورد توجه قرار می‌گیرند.

- اگر بتوانیم روابط خارجی را تنظیم کنیم رشد اقتصادی از ۶ درصد در پایان چهارسال به ۹ درصد می‌رسد و اما اگر فقط از محل یارانه‌های پنهان استفاده کنیم می‌توانیم ۶ درصد رشد اقتصادی ایجاد کنیم.

جلیلی: محدودیت فضای مجازی توجیهی ندارد

«سعید جلیلی» نامزد دیگر انتخابات بود که اظهاراتش درباره فضای مجازی در رسانه ها بازتاب ویژه یافت. وی در گفت و گویی تصریح کرده بود: «برخی محدودیت‌ها در فضای مجازی وجود دارد که خود من توجیه زیادی برای آن ندارم؛ فیلترینگ «توییتر» توجیه ندارد.» جلیلی درباره مهمترین محورهای اقدامات اقتصادی خود هم گفته است:

-راهبرد ما در ایجاد اشتغال، تعریف ماموریت اشتغال‌آفرینی برای دستگاه‌های دولتی خواهد بود؛ به این معنا که سهم هر دستگاه دولتی در بازه‌های زمانی مشخص برای ایجاد شغل به این دستگاه‌ها ابلاغ می‌شود.

-ما یک برنامه جدی برای بی اثر کردن تحریم‌ها داریم و باید از این راه استفاده کنیم و باید برای همیشه دشمن را ناامید کنیم تا دیگر از این اهرم علیه ما استفاده نکند.

قاضی زاده‌هاشمی: به عنوان نماینده گام دومی‌ها آمده‌ام

«امیرحسین قاضی زاده هاشمی» با اشاره به اینکه به عنوان نماینده گام دومی‌ها آمده ام، درباره برنامه های اقتصادی خود محورهای زیر را مورد توجه قرار داد:

- ۵۱ پروژه تهیه کردیم که این برنامه‌ها با عنوان دولت اعتماد چاپ شده است. در حوزه اصلاحات ساختار و نهادی اقتصادی ظرف چهار سال نه تنها نرخ تورم را کاهش می‌دهد بلکه تک رقمی می‌کند و به زیر پنج درصد می‌رساند.

- رشد قیمت‌ها طبق آماری که مراکز آمار بانک مرکزی می دهد، ۵۰ درصد بوده است یعنی به طور متوسط میانگین قیمت‌ها ۵۰ درصد رشد کرده است. این رشد ۵۰ درصدی پنج درصد می‌شود. یعنی رشد تورم ۱۰ برابر کمتر می‌شود اما در سال اول به نصف کاهش می یابد و ما در سال اول رشد نرخ تورم را به زیر ۳۰ درصد می‌رسانیم و به همین ترتیب تورم به صورت تصاعدی کاهش می یابد تا تک رقمی شود. 

 زاکانی: مواجهه جدی با فساد خواهم داشت

«علیرضا زاکانی» هم دیگر نامزدی بود که در دو روز گذشته بیشتر درباره برنامه های اقتصادی خود سخن گفت. وی درباره مهم ترین برنامه خود تصریح کرد: آنچه به صورت سلبی با آن مواجهه بسیار جدی خواهم داشت، مفاسد اقتصادی، بوروکراسی غلط و تعارض منافعی است که دولت و سیستم با تولید و تولید کننده دارد. 

زاکانی محورهای برنامه های اقتصادی خود را اینگونه اعلام کرد:

- کریدور شمال و جنوب را در حوزه ریلی ساماندهی می‌کنیم تا  ۴۰ درصد از مدت زمان رسیدن کالا از هند به شمال اروپا کاهش یابد و هزینه های انتقال کالا از این مسیر ۳۰ درصد کاهش یابد.

- در کوتاه مدت، کنترل نرخ ارز به رفع تورم و ثبات بازار ارز کمک می‌ کند و مدیریت منابع و نرخ سود بانکی در این جهت موثر است.

- توجه به بخش تولید و بهره مندی از ظرفیت های داخل کشور برای ما موضوعیت دارد و اگر این ظرفیت ها را به کار بگیریم به بهترین نحو، برنده این تحریم و جنگ اقتصاد می‌شویم.

دشواری اصلاحات در انتخابات ۱۴۰۰

همزمان با مشخص شدن نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و رد صلاحیت گزینه‌های ثبت نامی جبهه اصلاحات، این نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان در بیانیه‌ای تاکید کرد که از نامزدی خاص حمایت نخواهد کرد. با این همه تلاش رسانه‌ای از سوی برخی جریان‌ها آغاز و تلاش شد تا دو نامزد مشخص را منتسب به اصلاحات کنند. «آذر منصوری» سخنگوی جبهه اصلاحات در واکنش به این خبرسازی‌ها گفت: «متاسفانه شاهدیم افرادی عنوان و نام اصلاح‌طلبی را یدک می‌کشند، درحالی‌ که هیچ نسبتی با گفتمان اصلاحات ندارند و عملا در خدمت جریان رقیب اصلاحات عمل می‌کنند. خاصه در بزنگاه‌های انتخابات در خدمت جنگ روانی و خبرسازی رسانه‌های مخالف جریان اصلاحات و در جهت تضعیف و تخریب تصمیمات جمعی اصلاح‌طلبان عمل می‌کنند.»

«الیاس حضرتی» دبیرکل حزب اعتماد ملی هم تاکید کرد: «حزب اعتماد ملی پشت سر هیچ‌کس نرفته و نامزدی ندارد.»

«حسن رسولی فعال سیاسی اصلاح طلب هم تصریح کرد: «حسب تصمیمات کاملا اجماعی جبهه اصلاحات در بین این ۷ نفر ما نامزد برخاسته از لیست‌های سه‌گانه ۱۴، ۱۱ و ۹ نفره‌، نداریم.»

احتمالات انصراف‌ها و ائتلاف‌ها

«حسین کنعانی مقدم» فعالی سیاسی اصولگرا درباره امکان انصراف نامزدهای اصولگرا به نفع حجت الاسلام رییسی گفت: «با توجه به اینکه آنها رقیب قوی ندارند، این رقابت همچنان ادامه پیدا می‌کند و این آقایان به نفع هیچ‌کسی کنار نمی‌روند؛ انتخابات به دور دوم کشیده می‌شود؛ در دور دوم بحث ائتلاف‌کردن روی یک فرد مشخص بیشتر وجود دارد، تا اینکه بحث تعدد نامزدها مطرح شود.»

حسن رسولی هم در پیش‌بینی انصراف‌ها گفته است: «بعید نیست انصرافی صورت گیرد ولی شدت نزدیکی چهره‌هایی مثل آقای زاکانی، آقای جلیلی و آقای قاضی زاده هاشمی با جناب آقای رئیسی به حدی است که من فکر نمی‌کنم تاثیر زیادی در افزایش رای جناب آقای رییسی داشته باشد، اتفاقا شاهد کناره‌گیری خواهیم بود ولی نه کناره گیری‌هایی که مثلا در سال ۹۶ شاهد بودیم.»

«منوچهر متکی» سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان با اشاره به اینکه نهاد شورای وحدت از نخستین گروه‌هایی بود که به صراحت از حجت الاسلام رییسی اعلام حمایت کرد؛ از تشکیل نخستین جلسه ستاد راهبردی حجت الاسلام رییسی خبر داده و گفته است این نشست‌ها هفته ای سه روز برگزار خواهد شد.

روز یکشنبه هم «سعید محمد» داوطلب انتخابات ریاست جمهوری و فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیا (ص) در دیدار با حجت الاسلام رییسی، برنامه‌های خود را به وی ارائه کرد و از آمادگی ستادش برای فعالیت‌های تبلیغی در حمایت از حجت الاسلام رییسی سخن گفت.

حجت الاسلام «سید رضا تقوی» دبیر شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز هم گفت: سید ابراهیم رییسی، نامزد مورد حمایت جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در انتخابات ریاست‌جمهوری است.

«مجید متقی‌فر» سخنگوی جبهه پایداری هم تصریح کرده است: این جبهه با توجه به اجماع اغلب جریان‌ها ونیروهای جبهه انقلاب حجت الاسلام رییسی را به عنوان اصلح به مردم عزیز و شریف ایران اسلامی معرفی می‌نماید.

«بیژن نوباوه وطن» نماینده مجلس و مشاور سعید جلیلی هم درباره احتمال کناره‌گیری جلیلی به نفع نامزد دیگری گفته است: «اصلا موضوع کنار رفتن آقای جلیلی به نفع کسی مطرح نیست. آقای جلیلی سال‌ها کار با برنامه‌ریزی انجام داده است، بویژه در زمان تشکیل دولت سایه، وی مسائل و مشکلات را دیده است و طرح و برنامه دارد.

از ستادها چه خبر؟

ساعات ابتدایی روز گذشته؛ رسانه‌ها از ریاست «علیرضا افشار» داوطلب انتخابات ریاست جمهوری و رییس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی بر ستاد حجت الاسلام رییسی خبر دادند، به فاصله چند ساعت این خبر تکذیب شد و افشار در این باره گفت: «رییس ستاد، دکتر علی نیکزاد است و مطالب منتشر شده را تکذیب می‌کنم. برخی ستادهای مردمی و خودجوش در ذیل ستاد آقای رییسی تشکیل شده که رسانه‌ها با برداشت اشتباه از آن، به عنوان تغییر در ستاد آقای رییسی تعبیر کرده اند. همچنین در احکامی مسوولان ستادهای استانی حجت الاسلام رییسی هم منصوب شدند.

دیروز همچنین «ولی الله فاطمی» عضو هیات مدیره بانک ملی هم رییس ستاد انتخاباتی عبدالناصر همتی کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری شد. «رضا تقی پور» وزیر  ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دهم، به عنوان مسئول فضای مجازی ستاد حجت الاسلام رییسی انتخاب شد.

 

ارسال نظر