آیین تکریم و معرفی نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت برگزار شد و طی آن، حجتالاسلام عبدالفتاح نواب به جای حجتالاسلام سیدعلی قاضیعسکر، مسؤولیت بعثه مقام معظم رهبری را بر عهده گرفت
به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری فارس، مراسم تکریم و معرفی نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت، صبح امروز یکشنبه ۱۵ اردیبهشت در محل این سازمان برگزار شد و حجتالاسلام عبدالفتاح نواب، کار خود را به عنوان نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت و مسؤول بعثه مقام معظم رهبری رسماً آغاز کرد.
در مراسم تکریم حجتالاسلام قاضی عسکر و معارفه حجتالاسلام عبدالفتاح نواب، شخصیتهای مانند آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری، آیتالله تسخیری، حجج اسلام محمد گلپایگانی، محمدی ریشهری، محسن قمی و سیدهاشم رسولی محلاتی، سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علیرضا رشیدیان (رئیس سازمان حج و زیارت) و تعدادی از مسؤولان فرهنگی و مذهبی کشور حضور داشتند.
بر اساس این گزارش، علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت در تکریم نماینده پیشین ولی فقیه، حجتالاسلام قاضی عسکر را مدیری معتقد به تقریب مذاهب دانست و اظهار داشت: ایشان دارای شجاعت و پیگیری مجاهدانه برای راهاندازی حج خصوصا پس از فاجعه منا بود. همچنین در پیگیری حقوق زائران شخصیتی مثالزدنی داشت و ساده زیستی، پختگی در حوزه سیاسی و پرهیز از جناح گرایی در همه ادوار از خصوصیاتشان به شمار میرود.
وی ادامه داد: حمایت از کارگزاران و خادمین حج و زیارت، توجه به ارتقاء سطح خدمات و توسعه آموزشهای کارکنان، اعتقاد به خرد جمعی و گوش سپردن به همگان خصوصیات مثالزدنی وی بود. به نحوی که از او چهرهای ماندگار ساخته است.
همچنین سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین با بیان اینکه حج جایگاه مهمی در توسعه فضای سیاسی جهان دارد، به برخی ویژگیهای شخصیتی و خدمات و تلاشهای حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر نماینده پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در دوران مسئولیتش اشاره کرد.
وی گفت: نقش حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در بعد معرفت افزایی و ابعاد معنوی و فرهنگی حج بر کسی پوشیده نیست، کارهای مختلف ایشان چه در دوره حضورشان به عنوان نماینده ولی فقیه و چه در دوره سرپرستی قابل توجه بوده است.
صالحی ادامه داد: از زمان حضور ایشان در سازمان حج و زیارت در پژوهشگاه حج و زیارت به عنوان یک مکان تخصصی با صدها منشور معتبر، کتابخانه تخصصی حج و زیارت، شبه شناسی و همچنین در حوزه آموزشها و توجه به گروه مخاطبان، شاهد پیشرفت و ابعاد مختلف معرفت افزایی هستیم.
صالحی یادآور شد: ارتباط با مقامات عربستانی همراه با حفظ عزت ایرانی در دوره حضور و مسئولیت ایشان به خوبی شکل گرفت و در فضای توجه به خدمات زائر اعم از رفاهی و زیارتی و همچنین در پیگیری امور حج و زیارت خدمات قابل توجه داشت. وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در حوزه نقش سیاسی و اجتماعی حج و ابعاد مهم زیارت در دورههای متوالی حضور آقای قاضی عسکر و همچنین تعامل با دنیای اسلام و عربستان، ارتباطات قابل توجهی بوده که به شکل طبیعی و مویرگی برقرار شده است، در واقع این شخصیت فرصتهای بدیعی را برای ارتباطات ایران اسلامی با دنیای اسلام فراهم کرد.
وی افزود: مساله کرامت و عزت زائر حج یک مساله جدی برای زائران بود و ایشان وقت زیادی برای این موضوع گذاشتند و به طور کلی دغدغه زائر یک موضوع روزمره برای ایشان به شمار میرفت. بی شک جایگاه ایشان در تاریخ حج و زیارت به واسطه حضور ایشان ماندگار خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه به شرح برخی از ویژگیهای شخصیتی حجت الاسلام والمسلمین نواب نماینده جدید ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی پرداخت و گفت: با وجود شناختی که از دیرباز از ایشان دارم خلاءهای موجود در سازمان حج و زیارت را پر خواهند کرد و گام به گام همراه با انقلابی که با رویش روبرو بوده است در فضای حج و زیارت نیز رویش بیشتر را پیاده سازی خواهند کرد.
صالحی تصریح کرد: ایشان جایگاه قابل توجهی در فضای حوزه علمیه دارند، سرپرستی سازمان حج و زیات نیازمند یک پایگاه معتمد در میان حوزیان است که ایشان از این جایگاه همچون حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر برخوردار هستند.
وی در پایان گفت: سابقهای که ایشان در این حوزه دارند در کنار حسن تعامل و ارتباطات ایشان با فضای تعاملات عمومی و تخصصی قابل توجه است.
در این آیین با حضور حجت الاسلام و المسلمین گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تولیت آستان حضرت عبدالعظیم الحسنی، آیتالله حسینی بوشهری و جمعی از اساتید حوزه از مجموعه آثار «حج خونین» رونمایی شد.
* ۳ پیشنهاد به عربستان درباره شهدای فاجعه منا
حجت الاسلام قاضیعسکر نیز در این مراسم با اشاره به اظهارات سخنرانان گفت: خودم را شایسته صحبتهایی که بیان شد نمیدانم؛ بنده کوچکترین خدمتگزار زائران بودم و خدا را برای این برکت عظیم شکر میکنم.
وی با بیان اینکه بنده چند نکته را از مقام معظم رهبری یاد گرفتهام، در بیان آن نکات خاطرنشان کرد: رهبری به من آموختند که جزء یک کار را نپذیرم و تمام وقتم را صرف همان کار کنم؛در تمام دورهها چه زمانی که در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بودم چه بعد از آن دوران یعنی در حج و زیارت تمام وقتم را برای اهداف مورد نظر صرف کردم و هیچگاه سراغ کار دیگری نرفتم.
نماینده پیشین ولی فقیه در امور حج و زیارت اضافه کرد: روزی بعد از آنکه مقام معظم رهبری به عنوان رهبر از سوی مجلس خبرگان انتخاب شدند، خدمت ایشان رسیدم و تصادفاً هیچکس نزد رهبر معظم انقلاب نبود. به مقام معظم رهبری تبریک گفتم، ایشان دستشان را روی زمین گذاشتند و گفتند من داوطلب نبودم اما حال که این مسئولیت را به من دادهاند، تمام تلاشم را برای آن خواهم کرد.
حجتالاسلام قاضیعسکر در ادامه اظهارات خود به ابعاد شخصیتی رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و گفت: هیچ کجای دنیا سیاستمداری عالمتر، داناتر و با عظمتتر از رهبری نمیشناسم و هیچکس را شایستهتر از ایشان نمیدانم.
نماینده پیشین ولیفقیه در حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی به دوران حضور خود در این مسئولیت پرداخت و گفت: در سالهای اخیر حس کردم مدت زمانی زیادی است که در حج ماندهام، زیرا اولین سفر من در زمان امام رقم خورد و این افتخار را داشتم که در زمان رهبری مقام معظم رهبری نیز سالها در حج باشم.
حجتالاسلام قاضیعسکر به حضور حجتالاسلام والمسلمین نواب به عنوان نماینده جدید ولیفقیه در حج و زیارت نیز اشاره کرد و وی را شخصیتی بزرگ توصیف کرد که سابقه طولانی در این بخش دارد.
وی با تبریک به حجتالاسلام نواب، انتخاب وی را بهترین اقدام توصیف کرد و در همین زمینه گفت: حجتالاسلام نواب اطلاعات خوب و اخلاق کریمهای دارد که همین موضوع بسیار به وی کمک خواهد کرد.
سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه سازمان حج و بعثه با پاکی و عزت به فعالیت خود ادامه میدهد، تصریح کرد: بسیاری در سازمان حج و بعثه با حقوق اندک خدمت میکنند که من شرمنده همه آنها هستم.
وی از تمامی همکاران خود، معاونین و تمامی افراد مرتبط با حج و زیارت قدردانی کرد و افزود: باید در شرایط ویژه کشور متحد و یکپارچه در خدمت رهبری به پیش برویم تا خدا نصرتش را برایمان نازل کند.
نماینده پیشین ولیفقیه در پایان اظهارات خود به نگارش نامهای به مقامات عربستانی پیرامون فاجعه منا نیز اشارهای کرد و گفت: در آن نامه سه پیشنهاد دادیم مبنی بر اینکه آن مبلغی را که قرار بود به خانوادههای حجاج شهید بدهند، تحویل حج و زیارت دهند که ما به آنها بدهیم، یا خانوادهها را دعوت کنند و خودشان به آنها تحویل دهند و یا به یکی از سفارتخانههای کشورهای اطراف بدهند تا آنها پول را توزیع کنند اما این پیشنهادات تاکنون عملی نشده و ما همچنان شرمنده خانواده شهدا هستیم.
بر پایه این گزارش، روز گذشته مقام معظم رهبری در حکمی حجتالاسلام سیدعبدالفتاح نواب را به نمایندگی ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرستی حجاج ایرانی منصوب کردند.
معظم له در حکم خود به حجتالاسلام نواب نوشتند: «بسم الله الرحمن الرحیم
جناب حجة الاسلام آقای سیّد عبدالفتاح نواب دامت توفیقاته
اکنون که جناب حجةالاسلام آقای قاضی عسکر پس از یک دوره تلاش موفق در سرپرستی حجاج از این مسئولیت کنارهگیری کردهاند با تشکر فراوان از خدمات گستردهی ایشان، جنابعالی را که برخوردار از صلاحیتهای وافر و تجربههای ارزشمند در امر خطیر حج و اتقان و کارآمدی در سابقهی فعالیتهای خود میباشید به نمایندگی خود و سرپرستی حجاج محترم ایرانی منصوب میکنم.
فریضهی حج موهبت بزرگ خداوند بر مؤمنان و فرصت بینظیر فردی و اجتماعی و بین المللی برای آنان است. مهم آن است که ما قدر این نعمت را شناخته و ظرفیت بهرهمندی از آن را در مقیاس فرد و جامعه افزایش دهیم.
چگونگی هدایت و مدیریت این رویداد عظیم، میتواند نقشآفرین در این شناخت و بهرهمندی باشد، و امید است جنابعالی در این عرصهی حساس مشمول توفیق و کمک خداوند بوده و آزمون شایستهئی را بگذرانید.
والسلام علیکم و رحمة الله
سیّد علی خامنهای»
ارسال نظر