توصیه‌هایی از جنس پیاده روی؛

چه نکاتی باید در برای پیاده روی اربعین رعایت شود؟

اگر قرار است سفر پیاده روی اربعین را با کاروان و تشکیلاتی طی کنید نیاز است مسائل و موضوعاتی را مورد توجه جدی…

چه نکاتی باید در برای پیاده روی اربعین رعایت شود؟

به گزارش عاشورا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج،اگر قرار است سفر پیاده روی اربعین را با کاروان و تشکیلاتی طی کنید نیاز است مسائل و موضوعاتی را مورد توجه جدی قرار دهید.حال که توفیق خادمی در ایام اربعین حسینی نصیب شما و همراهان شما شده است لازم است جهت خدمت رسانی بهتر نکات زیر را مطالعه بفرمایید و در رعایت آن حداکثر دقت را داشته باشید. این سند در چهار بخش قبل از سفر، حین سفر، بعد از سفر و نکاتی ویژه سفر خواهران تنظیم شده است.

قبل از سفر

۱- آماده سازی فضای دانشگاه:جهت فضاسازی دانشگاه، برنامه ریزی نمایید، این برنامه می‌تواند همزمان با محرم آغاز شود به گونه‌ای که فضای دانشجویی مشتاق حضور در راهپیمایی اربعین شود، حتی اگر دانشجویانی شما را در سفر همراهی نکنند، فضاسازی دانشگاه جهت حضور حداکثری در راهپیمایی اربعین و حتی تبیین و توجیه این حماسه عظیم برای آنان امر مهمی است.

در این راستا می‌توانید از ایده‌های ذیل استفاده کنید:

- جهت دهی منبر و مداحی‌های محرم با موضوع پیاده روی اربعین

- برپایی ایستگاه صلواتی با الِمان‌های موکب‌های عراقی و تبلیغ پیاده روی اربعین (تبلیغ کاروان، میز ثبت نام، جمع آوری نذورات اربعین و .. از جمله این کارهاست.)

- برپایی نمایشگاه عکس و پوستر در سطح دانشگاه

- پاسخگویی به شبهات پیرامون این موضوع

- استفاده از ظرفیت کانال‌ها و گروه‌های فضای مجازی

- تهیه و پخش بروشور با محتوا‌های هم راستا با اربعین و ...

۲- سازماندهی کادر اجرایی: متناسب با ظرفیت پیش بینی شده‌ی کاروان، کادر اجرایی را چینش کنید، پیشنهاد می‌گردد ضمن تعیین مسئول ثبت نام، فرهنگی، پشتیبانی برای کل کاروان، به ازای هر اتوبوس، یک مسئول مجزا در بخش فرهنگی، یک مسوول در بخش پشتیبانی و به همین ترتیب مداح یا سخنران مجزا در نظر بگیرید به تا ضمن هماهنگی با مسئول ارشد، تقسیم کار راحت‌تر صورت بگیرد و احیانا اگر برای یکی از اتوبوس‌ها مشکلی پیش آمد یا به هر دلیلی اگر نیاز شد، امکان جدا کردن اتوبوس مد نظر از کاروان وجود داشته باشد.

۳- کسب آخرین اطلاعات: مسئولین کاروان حتما نسبت به کسب آخرین اطلاعات و روند قانونی سفر به عتبات، دقت نظر داشته باشند، این موارد شامل گذرنامه، ویزا، مجوز خروج از کشور، سامانه سماح، شرایط مرز، خدمات ایران و عراق، شرایط جوی و .. می‌باشد.

۴- اطلاع یافتن از خدمات کشور مبدأ و مقصد: از خدمات ارائه شده در کشور ایران و عراق مطلع شوید، شرایط خروج از مرز‌های مختلف، موکب‌های مستقر در مرز، اسکان در نجف و کربلا، چگونگی تحویل اتوبوس عراقی بعد از مرز، چگونگی برگشت تا لب مرز ایران از کربلا، و ...

۵- این اردو علاوه بر شرایط اردو‌های خارج از استان شرایط ویژه‌ی اردوی خارج از کشور را نیز داراست از این رو جهت استفاده از حداقل تجربیات لازم میتوانید به سایت کالک (kalk.ir) مراجعه نماییدو اسناد برگزاری اردو در مورد ارد‌های خارج از استان را ملاحظه بفرمایید.

۶- از تجربیات سفر اربعین آثار مفیدی در قالب کتاب، جزوه و. منتشر شده است این آثار به صورت مکتوب و نیز در فضای مجازی در دسترس است.

۷- ثبت نام به موقع: ثبت نام کاروان دانشجویی خود را در اسرع وقت انجام دهید، تبلیغات، ثبت نام، گرفتن مجوز خروج از کشور دانشجویان مشمول، گرفتن ویزای گروهی و ... زمان بر است و ممکن است تاخیر در اقدام، مشکلاتی را برای شما بوجود آورد.

۸- اطلاع رسانی دقیق: به هنگام تبلیغ، اطلاع رسانی را به صورت کامل انجام دهید. مواردی شامل: بیان حدود هزینه سفر، زمان رفت و برگشت، جنسیت ثبت نام شوندگان، امکان ثبت نام به صورت متاهلی، شیوه اسکان (هتل، خانه، حسینیه، موکب، مدرسه)، وسیله سفر (اتوبوس، قطار، هواپیما)، شهر‌های هدف (فقط نجف-کربلا، یا + کاظمین، یا + سامرا) شیوه گرفتن ویزا از جمله مواردی است که باید اطلاع رسانی گردد.

۹- استقاده از امکانات و ابزار متنوع برای ثبت نام: شیوه‌های ثبت نام را در صورت امکان متنوع قرار بدهید تا امکان ثبت نام حداکثری مهیا شود مانند: استفاده از ظرفیت پیامک، شبکه‌های اجتماعی، ثبت نام اینترنتی و ثبت نام حضوری

۱۰-ثبت نام دو مرحله ای: ثبت نام را حداقل در دو مرحله انجام دهید و بخشی از هزینه سفر را در ابتدا دریافت نمایید، به گونه‌ای که اگر افرادی احیانا قبل از سفر انصراف دادند و هزینه‌ای برای آنان صرف شده است از مبلغ دریافتی کسر شود و بدین صورت متحمل ضرر نشوید.

۱۱-در موقع ثبت نام از بیماری‌های افراد و شیوه درمان و قرص‌های مورد نیاز اطلاع حاصل نمایید.

۱۲-در هنگام ثبت نام از همه ثبت نام شوندگان حتما تعهد کتبی گرفته شود.

۱۳-جلسه توجیهی قبل از سفر: حداقل دو جلسه توجیهی برای افراد تدارک ببینید و فهرست نیازمندی‌ها و شرایط را برای اعضای کاروان تبیین کنید. ضمنا با توجه به شرایط ویژه عراق پیشنهاد میگردد به اعضای کاروان قول امکانات و تمهیدات رفاهی زیاد، داده نشود و شرایط سفر تا اندازه‌ای (حتی بیش از حد انتظار) سخت‌تر از واقعیت ترسیم گردد.

۱۴-محتوای جلسه توجیهی:

۱. توجه به عظمت سفر اربعین و تبیین هدف آن به عنوان بزرگترین اجتماع مسلمین و بازتاب آن در جهان

۲. بیان آداب و آثار زیارت

۳. معرفی عتبات و اماکن زیارتی

۴. توصیه به اولویت نماز اول وقت در هر حال

۵. شناخت جریان‌های سیاسی اجتماعی عراق

۶. حفظ احترام کامل نسبت به دولت و ملت عراق

۷. احترام کامل نسبت به تمامی مراجع تقلید کشور عراق

۸. توجه به این نکته که عراقی‌ها مردم ما را به دیده الگو می‌نگرند.

۹. رعایت نظافت و کمک به فرهنگسازی آن

۱۰. رعایت ادب و احترام و عدم تمسخر مردم سایر کشور‌ها در مورد آداب و رسوم و.

۱۱. عدم روحیه طلب کاری از خادمین عراقی

۱۲. به رخ نکشیدن پیشرفت‌های ایران و برتری‌های نسبی در حوزه‌های مختلف

۱۳. رعایت کامل ملاحظات وحدت بین شیعه و سنی و حتی وحدت بین شیعیان

۱۴. عدم ورود به گفتگو با عراقی‌ها در رابطه با جنگ هشت ساله

۱۵. کمک به زائران، افراد سالمند، کم توان یا نیاز‌مند

۱۶. جلوگیری از اسراف و هدر رفتن غذا

۱۷. پرهیز از پر خوری

۱۸. عدم حضور دراز مدت و ایجاد مزاحمت برای صاحبان مواکب و منازل عراقی‌ها

۱۹. توصیه به استفاده از وسایل کم حجم و پیشنهاد بسته مسافرتی ضروری و سبک

۲۰. توضیحات زمانبندی اسکان و راهپیمایی

۲۱. توضیح شرایط سفر: مرز، اسکان، غذا، پیاده روی

۱۵- در جلسات توجیهی از امور معنوی غافل نشوید، جلسات را میتوانید بر سر مزار شهدا برگزار نمایید، یا با دعوت از خانواده شهدا به ایشان قول زیارت به نیابت از فرزند شهیدشان را بدهید.

در حین سفر

۱- برنامه ریزی زمانی حرکت خود را دقیقا تدوین نمایید، زمان حضور در مرز، نجف، کربلا، پیاده روی و برگشت.

۲- در رابطه با شیوه اسکان، قبل از سفر تصمیم بگیرید، برای کاروان‌های یک اتوبوس و کمتر، حضور در منازل و مواکب عراقی برای اسکان پیشنهاد قابل تاملی است. چرا که ارتباط بین فرهنگ ایران و عراق را رقم خواهد زد و میتواند تجربه جدیدی برای اعضای کاروان باشد.

۳- برای همه افراد برگه توجیهی آماده شود، این برگه شامل برنامه سفر، کروکی اسکان، شماره تماس‌های مسئولین کاروان در عراق، نقشه کربلا و نجف و ... خواهد بود.

۴- از امور فرهنگی کاروان خود غافل نشوید، حضور روحانی و مداح در کاروان و استفاده از این ظرفیت در طول مسیر، بهره وری این سفر را برای زائران افزایش خواهد داد، همچنین استفاده از کلیپ‌های مناسب در اتوبوس (مداحی، معرفتی، زیارتی، اخلاقی، و ...) بر فضای معنوی کاروان اثرگذار خواهد بود.

۵- حضور مترجم، دکتر، مداح، روحانی، به تناسب جمعیت، مفید فایده خواهد بود. جهت همراه داشتن مترجم میتوانید از ستاد دانشجویی اربعین درخواست مترجم نمایید تا در صورت امکان، مترجم همراه شما اعزام شود.

۶- نکاتی پیرامون پیاده روی:

۱- موقع خروج از مرز و ورود به نجف و کربلا و برگشت به مرز ایران تا حد ممکن انسجام گروهی خود را حفظ نمایید.

۲- سعی کنید همه کاروان با هم حرکت کنند، ولی در طول مسیر پیاده روی گروه گروه شدن کاروان امری ضروریست، اما از تعدد زیاد گروه‌ها نیز جلوگیری نمایید.

۳- با توجه به برنامه ریزی‌های صورت گرفته با کاروان خود، در کنار ستون‌های مشخصی قرار بگذارید، این ستون‌ها را روی شماره‌های اصلی قرار ندهید.

۴- تا جایی که امکان دارد به افراد کاروان خود سخت نگیرید، اگر فردی توان پیاده روی نداشت در محلی با او قرار مجدد بگذارید، قطعا خاطره‌ای خوش از سفر، بیشتر از پیاده روی کل مسیر اهمیت دارد.

۵- تاکید بر همراهی و همدلی، گفتگو، کمک رسانی و ... باعث تقویت روحیه افراد خواهد شد.

۶- در صورت امکان با مردمان سایر کشور‌ها ارتباط برقرار کنید و در حسن رفتار خویش دقت داشته باشید.

۷- پشتیبانی سفر:

۱- می‌توانید از ایران به تعداد مورد نیاز (برای همه یا تعدادی) سیم کارت‌های عراقی تهیه نمایید، موقع خرید می‌توانید شماره‌های پشت سرهم خرید نمایید، دقت داشته باشید فعال سازی سیم کارت عراقی در ایران موجب سوختن سیم کارت می‌شود، نکته دیگر آن است که می‌توانید با خرید سیم کارت «زین» عراقی، یک نفر بسته اینترنت را روی گوشی) دارای قابلیت (hotspot) (خود فعال کند و سایرین از اینترنت آن فرد استفاده کنند.

۲- برای کاروان خود وسایل ضروری را تدارک ببینید، همراه داشتن وسایل کمک‌های اولیه و مقداری قرص‌های کاربردی، نخ و سوزن، پماد عرق سوز، تکه‌ای طناب، پیچ گوشتی‌های چند کاره و دستگاه اکو دستی فلش خور از جمله‌ی این موارد است.

۳- برای کاروان خود یک پرچم مخصوص تدارک ببینید تا کاروان شما کمتر متفرق شوند. این پرچم باید دارای رنگ خاص و منحصر به فرد باشد. برای افراشته کردن پرچم میتوانید از میله پرده‌های جداشونده که با سر هم کردن بلند میشود استفاده نمایید. در صورت امکان افراد کاروان نیز از یک نماد خاص رنگی یا علامتی استفاده نمایند.

۴- کاروان حتما نیاز به یک پیش قراول دارد، این فرد تقریبا نیم روز از همه کاروان باید جلوتر باشد و هماهنگی‌های اسکان تغذیه و ترابری را انجام دهد.

۸- امور فرهنگی در سفر:

۱- از لحظه حرکت برای کاروان برنامه ریزی فرهنگی داشته باشید.

۲- داشتن گعده و مباحث معرفتی را در دستور کار قرار دهید.

۳- از تبلیغ فرهنگ و استفاده از نشان‌های ایرانی در طول مسیر خودداری نمایید. استفاده از تصاویر مراجع ایرانی و مقام معظم رهبری بنا به امر خود ایشان در طول سفر استفاده نگردد.

۴- طوری برنامه ریزی کنید که بتوانید از مراسم مذهبی و هیئات در طول مسیر استفاده نمایید.

۵- برای کاروان خود در صورت امکان یک گروه تلگرامی بسازید و آخرین هماهنگی‌ها و مطالب مفید را آنجا قرار دهید.

۶- ذکر گفتن و ختم صلوات را با دادن تسبیح یا ذکر شمار ترویج نمایید.

۷- افراد کاروان سعی کنند هدیه‌هایی ولو کوچک به همراه خود داشته باشند. این هدایا برای نزدیکی قلوب مسلمین قطعا مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

۸- از ابتدای سفر سرودی را تمرین کنید و برای همخوانی بهتر تراکت دستی آن به دانشجویان داده شود.

۹- اعضای کاروان خود را به ماجرای ظهور و قیام برای حضرت حجت توجه دهید. برای سفر نیت کنید. می‌توانید اثر گذاری در برپایی مقدمات ظهور را جزء نیات اصلی سفر قرار دهید.

۱۰- زیارت خود را به نیابت از شهدا و خانواده هایشان قرار دهید.

۱۱- برای ماندگاری اثرات اربعین در ذهن اعضای کاروان، از ایده هایی، چون حنابندان جمعی و ضرب پلاک جبهه‌ای استفاده نمایید.

۱۲- در نجف و کربلا در صورت امکان حتما حداقل یک زیارت دسته جمعی داشته باشید.

۱۳- از هر فرصتی برای ارتباط گیری با جوانان عراقیو غیر عراقی حسن استفاده را داشته باشید.

۱۴- طوری برنامه ریزی کنید که در مرز حتما یک رخصتی از شهدا که راه کربلا را برای ما بازکردند گرفته شود.

۱۵- کاروان خود را در اجتماعات دانشجویان در نجف و کربلا شرکت دهید.

بعد از سفر

۱- ارتباط خود با اعضای کاروان را حفظ کنید. اربعین مطلعی برای شروع است...

۲- سعی کنید زیبایی‌های سفر خود را در در قالب عکس، بیان خاطرات و ... در دانشگاه منتشر کنید.

۳- برگزاری اردو‌های یک روزه بعد از اربعین با همان گروه یا ... جهت تجدید خاطره و حفظ دستاورد‌های معنوی سفر کمک خواهد کرد.

نکاتی ویژه خواهران

۱- سفر انفرادی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

۲- تعداد زیاد خواهران در یک کاروان، مشکلاتی از قبیل: کمبود اسکان در موکب‌های سر راهی را به همراه دارد.

۳- کاروان اعزامی خواهران نشان مشخص داشته باشد: با توجه به فرهنگ کشور عراق بهترین پیشنهاد حمایل روی چادر‌ها است. نقاب و کلاه، متناسب با فرهنگ عراق نیست (پیکسل دیده نمی‌شود)

۴- برادران مسئول کاروان یک نشانه برای شناسایی داشته باشند.

۵- کاروان خواهران زودتر از موعد کاروان‌های دیگر اعزام شود و ترجیحا روز قبل از اربعین بر گردد.

۶- رابط بین خواهران و برادران از بین محارم انتخاب شوند.

۷- پیاده روی خواهران حتی الامکان ۴ روز و ۴ شب باشد.

۸- مواد غذایی موردنیاز (همراه فرد): آجیل و خشکبار – خرمای خشک – نبات و عرق نعنا – روغن زیتون – لیموی تازه، مَویز

۹- از خوردن غذا‌های رستورانی خودداری شود و فقط از غذا‌های موکب‌ها استفاده گردد.

۱۰- کفش یا کتانی مناسب که حداقل یک ماه استفاده شده باشد.

۱۱- دارو‌های همراه: قرص‌های سرماخوردگی – ژلوفن – مولتی‌ویتامین – ژل‌های ضدعفونی– پنبه استریل – آب مقطر – لوازم بهداشتی و ...

۱۲- اعلام تیرک خاص برای رسیدن خواهران در ساعات مشخص به آن تیرک: مثلا وقتی روی تیرک ۱۲۶ همه پرچم (بیرق) گروه را می‌بینند در آنجا توقف کنند.

۱۳- حضور و غیاب در ۳ جا انجام شود: هنگام حرکت، وسط راه (تیرک‌های توقف)، محل اسکان

۱۴- در طول مسیر به ازاء هر ۴۰ نفر یک پزشک (خانم) همراه داشته باشند.

۱۵- تجربه یک گروه: کاروان خواهران ابتدا کربلا بروند بعد در نجف (برای زیارت)، حداقل ۲ روز بعد از اربعین بازگشت کاروان خواهران باشد.

۱۶- با توجه به فرهنگ کشور عراق، از پوشیدن لباس‌های نامناسب (تنگ، کوتاه و ساپورت) به هنگام استراحت در موکب‌ها خودداری شود.

۱۷- خواهران در نجف و کربلا در ساعات خلوت‌تر (بین ساعت یک تا چهار بامداد) به زیارت حرم بروند.

 

ارسال نظر