به مناسبت ایام دهه ولایت و امامت، مراسم جشن عید غدیر به همت رایزنی فرهنگی ج. ا. ایران در اسلام آباد و با مشارکت مرکز بانوان "حیا" وابسته به سازمان منهاج القرآن،برگزار شد.
به گزارش عاشورا نیوز به نقل از خبرنگار مهر، همزمان با دهه ولایت و اعلام امامت حضرت امیرالمومنین امام علی بن ابیطالب (ع)، شرکت کنندگان در مراسم باشکوه جشن عید غدیر خم که به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان برگزار شد، لزوم ولایت پذیری و تحکیم وحدت میان ملل اسلامی را مورد تاکید قرار دادند و با تاکید بر ماندگار بودن غدیر در جهان اسلام، اعلام کردند: همه مسلمانان باید بر موضوع غدیر که اطاعت از ولایت است عمل کنند. شرکت کنندگان همچنین بر ضرورت نهادینه کردن فرهنگ غدیر در جامعه تاکید کردند. همچنین بانوان حاضر در این مراسم بر الگوپذیری از شخصیت مولیالموحدین حضرت علی (ع) تاکید کردند.
«سید محمد علی حسینی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان مهمان ویژه این مراسم بود، همچنین «احسان خزاعی» رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در اسلامآباد و برخی از شخصیتهای مذهبی و اجتماعی پاکستان طی سخنانی تاکید کردند که پیام غدیر، وحدت و انسجام امت اسلامی است.
در این مراسم جمع زیادی از بانوان نخبه و فعال در عرصههای مختلف، دوستداران اهل بیت (ع) اعم از اهل تسنن و شیعه و نیز شخصیتهای فرهنگی، ادبی و علمی حضور داشتند.
سید محمد علی حسینی طی سخنانی به تشریح فرازهایی از خطبه غدیر پرداخت و گفت: بهترین سخن در این روز، فرمایشات پیامبر اکرم (ص) در خطبه غدیر است و خطاب پیامبر اکرم (ص) در این خطبه، همه مردم هستند، اعم از مردمی که در واقعه غدیر حضور دارند و یا ندارند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان در ادامه افزود: پیامبر رحمت، ولایت امام علی (ع) را امری الهی میدانند و نه از جانب خودشان و لذا فرمودند: خداوند متعال، علی (ع) را برای شما به عنوان امام و ولی قرار داد و همان کسی که امامت او را تعیین کرد هم او طاعتش را بر همه اعم از مهاجرین، انصار، تابعین، غایبین، حاضرین، عجم، عرب، آزاده، برده، صغیر، کبیر، سفید، سیاه و هر کس که در عالم جزو موحدین است را واجب کرد.
پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: ای مردم این را بدانید که هیچ علمی نیست مگر این که خداوند متعال آن را در وجود من قرار داده است و هر علمی که خدا به من آموخت، من همان را تماماً به علی بن ابیطالب، امام المتقین (ع) منتقل کردم. سفیر ایران گفت: اگر از امامی که به فرموده پیامبر اکرم (ص) ما را به حق و حقیقت راهنمایی میکند، او را ولی و اسوه و الگو قرار دهیم، همانطور که در حدیث قدسی "ولایة علی بن ابی طالب حصنی، فمن دخل حصنی امن من ناری" آمده است، قطعاً در قلعه مستحکم الهی وارد میشویم لذا باید روز عید غدیر را تبریک گفت، به این دلیل که ولایت علی بن ابیطالب (ع) را پذیرفتیم و در قلعه محکم ولایت او قرار گرفتهایم و با ذکر "الحمد لله الذی جعلنا من المتمسکین بولایه علی بن ابیطالب" خداوند متعال را شکر میکنیم که این نعمت عظمای خود را نصیب همه کرد.
احسان خزاعی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان طی سخنانی به بیان ویژگیها و فضائل حضرت امام علی (ع) به عنوان پیشوای بزرگ دین اسلام پرداخت و گفت: مسلمانان با پیروی از سیره امیرالمومنین (ع) میتوانند به وحدت میان امت اسلامی کمک کرده و همدلی و همگرایی میان مذاهب اسلامی را گسترش دهند.
خزاعی در ادامه گفت: عید غدیر که یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است یک رویداد تاریخی و ماندگار در جهان اسلام است و باید همه مسلمانان به اهمیت موضوع غدیر که اطاعت از ولایت و پیروی از آموزههای قرآنی و اسلامی است، عمل کنند.
رایزن فرهنگی ایران افزود: اتحاد، وحدت، هماهنگی و بر اساس اصول مشترک پیش رفتن میتواند پیام غدیر باشد.
نصرت جعفری، رئیس حوزه علمیه خواهران جامعه الزهرا (س) در اسلامآباد ضمن تبریک فرارسیدن عید غدیر گفت: حیات امام علی (ع) و معصومین (علیهم السلام) در واقع ترویج سنت و سیره پیامبر گرامی اکرم (ص) است. وی علم، معرفت، زهد و تقوا و شجاعت را از ویژگیهای بارز امام علی (ع) دانستند.
رئیس حوزه علمیه خواهران جامعه الزهرا (س) در ادامه با بیان فضائل امام علی (ع) و جایگاه غدیر در اسلام پرداخته و گفت: روز غدیر روز اکمال دین است که بعد از اعلام ولایت امیرالمومنین توسط پیامبر گرامی اسلام (ص) در آیه ”الیوم اکملت لکم دینکم“ امروز برای شما این دین را کامل کردیم تجلی مییابد.
سیده وسیمه همدانی، رئیس دارالقرآن کریم خواهران المهدی دیگر سخنران این مراسم بود. وی طی سخنانی ابعاد مختلف شخصیت و منزلت امام علی (ع) و جایگاه ولایت امیرالمومنین علی (ع) و واقعه غدیر خم را بیان کرد و با تبریک عید غدیر به تمام خواهران حاضر و مهمانان گفت: غدیر راهی است که به سوی جنت میرود.
وی گفت: غدیر بر همه ما حجت است تا بتوانیم پیام پیامبر اکرم (ص) را به مردمی که در آن جمع حضور نداشتند برسانیم و این پیام به نسلهای بعد نیز منتقل شود. علی (ع) تعبیر این آیه شریفه (الیوم اکملت لکم دینکم …) بود. غدیر را از جغرافیای اسلامی نمیتوان حذف کرد چون غدیر مرکز و پایه دین ماست.
ارسال نظر