مدیرعامل پیشین پرسپولیس ضمن واکاوی اتفاقاتی که در دوران مدیریتش در این باشگاه در برنامه نود رخ داد گفت که در ماجرای تیم ملی و پرسپولیس بحثهای شخصی در این برنامه مورد توجه قرار گرفته بود.
به گزارش عاشورا به نقل ازخبرگزاری تسنیم علی اکبر طاهری در گفتگویی درباره اعمال تغییرات ساختاری در برنامه نود, گفت: زمانی که مسئولیتی در باشگاه پرسپولیس داشتم و وقتی که پیشتر به عنوان یک مخاطب نود را نگاه میکردم به نظر میرسید که این برنامه ایرادهای بسیار زیادی دارد. دقیقاً من درباره برنامه نود نظری را دارم که خیلی به نظر حمید قاسمی, رئیس پیشین رادیو ورزش نزدیک است. ایشان نکته درست و اساسی را در یک برنامه رادیویی به فردوسیپور گوشزد کرد و آن، بدون برنامه بودن, برنامه نود بود.
مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس عنوان کرد: وقتی شما میخواهید پیامی را برای مخاطب ارسال کنید با یک چشم انداز درست و با استفاده از سخت افزار و نرم افزارهای مناسب این کار را انجام میدهید که این موضوع در برنامه نود دیده نمیشد اما در آن طرف رویکرد به چالش کشیدن و درگیری بین افراد بود که همیشه نتیجهای نامعلوم را در برداشت. روال برنامه نود این بود که فرد «الف» را رودرروی فرد «ب» قرار دهد و فرد «ب» با حرف فرد «الف» برخورد و مخالفت کند و تنش به وجود بیاید.
طاهری یادآور شد: به طور مثال در برنامهای که برای درگذشت فوتبالیستهای نوجوان در گرجستان تهیه شده بود, مدام بدون اینکه حکمی صادر شده باشد, عوامل این اتفاق بازخواست میشدند و از آنها خواسته میشد که فوتبال را رها کنند و بروند! بعد از آن شنیده شد برای این آیتمها از برنامه نود شکایت شده و این برنامه مجبور شده صحبتهای خانمی که گویا مدیرعامل موسسه بوده را پخش کند. دیدیم که هفته بعد, آیتمی از این برنامه پخش شد که این خانم صحبت میکرد و میگفت «مباحث گفته شده در برنامه گذشته نود کذب محض و همه حرفها دروغ بوده است» بعد از پخش این کلیپ هیچ صحبتی در این باره و درباره نقدهایی که از برنامه شده بود, نشد و فقط گفته شود که «برویم یک آیتم ببینیم». حال سوال اینجاست چرا بدون بررسی مواردی را در رسانه ملی پخش میکنید؟ مسئولان رسانه ملی باید در این مورد توجه بیشتری داشته باشند.
مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس گفت: موضوع دیگر بحث بلیتفروشی است. ما در باشگاه پرسپولیس به این موضوع پرداختیم که قراردادی امضا شده بود که 35 درصد بلیتفروشی تا 11 سال به شخص دیگری واگذار شود, تازه بعد از آن اعضای برنامه نود پیش من آمدند تا در این باره اطلاعات کسب کنند. برایم خیلی جالب بود که در قرن بیست و یکم که فضای رسانهای اینقدر فعال است, آنها از این موضوع اصلاً اطلاعی نداشتند. باید دید زمانی که این اتفاق برای بلیت فروشی رخ میداد, چرا در برنامه نود حرفی زده نشد و عوامل این برنامه این اطلاعات را از ما گرفتند. این مسائل نشان میدهد که این برنامه به فکر باشگاهها و درآمدزایی آنها نبوده و فقط میآمدند و میگفتند چرا پول این و آن را ندادهاید.
طاهری خاطرنشان کرد: در بحث درگیری بین کیروش و برانکو هم مدام قصد بر این بود که این درگیری افزایش پیدا کند. من به برانکو اجازه ندادم به این برنامه برود ولی باز هم در ادامه این موضوع به چالش کشیده شد. اینها مسائل مربوط به عدم برنامهریزی و هماهنگی مناسب در این برنامه است.
وی تاکید کرد: یکی دیگر از نکاتی که میتوان به آن اشاره کرد بحثی بود که پیش از بازی پرسپولیس مقابل الهلال در لیگ قهرمانان آسیا در این برنامه برای پرسپولیس به وجود آمد. من از همان ابتدا به این حرکت نقد بسیار سنگینی داشتم و همانطور که دیدید در این برنامه حضور پیدا نکردم اما با این حال به آنها گفتم که خودم هفته بعد میآیم و درباره موضوع مهدی طارمی توضیح میدهم ولی آنها از آیتمهایی که ساخته بودند استفاده کردند و تیم را در شب قبل از بازی مقابل الهلال به حاشیه بردند.
مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس افزود: این در حالی بود که زمانی که بازیکنان پرسپولیس از اردوی تیم ملی اخراج شدند درباره این موضوع حرفی زده نشد. همچنین وقتی ایرانیهای کادر فنی تیم ملی برکنار شدند, هیچ وقت در مورد آنها آیتمی پخش نشد و فقط گفته شد «به دلیل اینکه تیم ملی فردا بازی دوستانه دارد و نمیخواهیم تمرکز این تیم را به هم بزنیم سکوت میکنیم و هفته بعد به این موضوع میپردازیم.» هیچ وقت هم این اتفاق رخ نداده است, آن هم در حالی که این موضوع برای بازی مهم ما مقابل الهلال اتفاق نیفتاد و به بدترین شکل ممکن پرسپولیس را وارد حاشیه کردند.
طاهری با بیان اینکه «رسانه ملی باید خط مستقیم را برود و بدون هیچ غرض ورزی به مسائل ورود کند» به تسنیم گفت: عدهای گفتند که برنامه نود نباید دچار تغییرات شود و حیف است, چرا که مخاطبان زیادی دارد اما من به آنها میگوییم که این برنامه در سالهای گذشته چه دستاوردی برای فوتبال ما داشته است؟ آیا با وجود جنجالهای داوری, مشکلات داوری حل شده یا بحث توهین به داورها درست شده است؟ متاسفانه در این برنامه آیتمهایی پخش میشد که توهین هواداران به داوری را نشان میداد, آن هم در حالی که هواداران احساس دارند و ممکن است لحظاتی از کوره در بروند اما پخش این آیتمها میتواند قبح موضوع را از بین ببرد و آسیبرسان باشد.
مدیرعامل پیشین پرسپولیس با بیان اینکه نباید برای جذب مخاطب به هر روشی دست زد, عنوان کرد: باید دقت کنیم برای رسیدن به هدفمان نباید از هر وسیلهای استفاده کنیم, چون از همین موارد در آینده علیه خودمان استفاده میشود.
وی با اشاره به این جمله عادل فردوسیپور که میگوید: «برنامه نود فرزند من است»، اظهار داشت: تا جایی که آموزههای اجتماعیام یاری میکنند, در فیلمهای سینمایی یا سریالهای تلویزیونی زمانی که یک بازیگر ایفای نقشی را تقبل میکند برای بازی در آن نقش دستمزد میگیرد, بنابراین این بازیگر فقط در این فیلم بازی میکند اما صاحب آن اثر نخواهد بود که بعدها بگوید این فیلم یا سریال فرزند من است و من باید آن را حفظ کنم. آن هم درحالی که صاحب امتیاز این اثر قطعاً رسانه ملی است و کسی دیگری نمیتواند امتیاز آن را تصاحب کند.
طاهری ادامه داد: برنامه نود 18 سال است که روی آنتن میرود و فکر میکنم اگر ایام تعطیل و تعطیلات نیم فصل را از آن کم کنیم از 52 هفته سال، این برنامه حدودا در 40 هفته روی آنتن رفته است. 40 هفته را ضرب در 18 سال کنید میبینید که حدوداً 720 قسمت از برنامه نود روی آنتن رفته است, اگر هر برنامه 2 ساعت, یعنی هر برنامه 7200 ثانیه باشد, این یعنی تاکنون پنج میلیون و صد هشتاد و چهار هزار ثانیه از این برنامه در 18 سال گذشته روی آنتن رفته است.
وی اضافه کرد: سؤال من این است از این تعداد ثانیهها تاکنون چند ثانیه برای بحثی که 80 درصد درآمد باشگاهها را به خود اختصاص میدهد خرج شده است؟ بحث حق پخش تلویزیونی که یکی از معضلات اصلی باشگاهها است, تاکنون چه جایگاهی در این برنامه داشته است؟ چقدر با این برنامه کمک کردهایم تا باشگاهها به حقشان دست پیدا کنند؟ من نمیگویم که صدا و سیما نباید پولی از فوتبال داشته باشد, حق صداوسیما است که برای کاری که میکند درآمد داشته باشد, اما محتوا را باشگاهها تشکیل میدهند و محتواساز هم باید بهره ببرد. من میخواهم بدانم در این 18 سال چقدر به این موضوع پرداخته شده و اصلاً چند ثانیه از این سالها درباره این موضوع مهم آیتم یا بحث وجود داشته است؟
مدیرعامل پیشین پرسپولیس گفت: این موضوع، یعنی همان نداشتن برنامه و چشم انداز مناسب برای یک برنامه تلویزیونی! میتوانیم این هدف را داشته باشیم که همه را به جان هم بیندازیم و لذت ببریم, اما آیا این کار خوبی است؟ باید در برنامهریزیها به نقطه تعالی کار برسیم.
طاهری تصریح کرد: همه از تیم ملی انتظار داشتند در جام ملتهای آسیا 2019 با هدایت کیروش قهرمان شود و وقتی مقابل مقابل ژاپن آنطور شکست میخورد, انگار که هیچ اتفاقی رخ نداده و آیتمی پخش میشود که گویی ما قهرمان شدهایم. این درحالی است, زمانی که پرسپولیس با همه مشکلاتش نایب قهرمان آسیا میشود انگار فاجعه ملی رخ داده است. اینها نشان میدهد که بحثهای شخصی در برنامه نود ورود پیدا کرده و مسئولان رسانه ملی باید بیشتر به این مسائل بپردازند.
وی گفت: اگر بعد از اتفاقاتی که برای پرسپولیس در این برنامه رخ داد, سکوت کردم برای این بود که در باشگاه چند دستگی رخ ندهد. وقتی به فردوسیپور پیشنهاد مناظره دادم برای این بود که او را توجیه کنم که برای رساندن فوتبال به موفقیت باید چشم انداز خوب داشته باشیم. در این باره همه رسانهها, چه نوشتاری و چه تصویری باید کمک کنند اما هماکنون ما با چالشهای شخصی در این راه مواجه هستیم.