اجلاس بین المللی دکترین غدیر در مازندران آغاز به کار کرد

هشتمین اجلاس بین‌المللی دکترین جهانی دهه غدیر و دهکده جهانی معرفت و دومین همایش بین‌المللی غدیر صبح امروز در پردیش دانشگاه مازندران آغاز به کار کرد

به گزارش تیتر عاشورا به نقل ازخبرگزاری تسنیم از بابلسر، هشتمین اجلاس بین‌المللی دکترین جهانی دهه غدیر و دومین همایش "غدیر و حکمرانی شایسته" صبح امروز با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی و علما و طلاب بنام استان و قم در بابلسر گشایش یافت.

حجت الاسلام محمود نظری خادم الشریعه، رئیس ستاد دهه غدیر کشور امروز در این مراسم با بیان اینکه به دلیل شرایط خاص کرونایی که در کشور وجود دارد، این اجلاس همانند سال‌های گذشته برگزار نشده است، اظهار داشت: صهیب حبلی عضو تجمع علمای لبنان، حجت‌الاسلام سید سلمان نقوی رئیس بنیاد حکمت پاکستان و رشا روابح استاد دانشگاه الجزایر از دیگر سخنرانان این اجلاس بین‌المللی هستند که به صورت ویدئو کنفرانس سخنرانی خواهند کرد.

وی با بیان اینکه علاقه‌مندان می‌توانند از طریق فضای مجازی این رویداد مهم علمی را دنبال کنند، بیان داشت: این اجلاس بین‌المللی به صورت زنده از طریق آپارات و اینستاگرام قابل دریافت است.

نظری خادم الشریعه از مشارکت بیش از 30 مرکز دانشگاهی و حوزوی داخلی و خارجی در برگزاری این اجلاس بین‌المللی خبر داد و خاطرنشان کرد: بیش از 10 مرکز دانشگاهی خارجی حامیان علمی این همایش هستند

رئیس ستاد دهه غدیر کشور با اشاره به ارسال بیش از 200 مقاله به دبیرخانه این همایش علمی، تصریح کرد: پس از انجام مراحل داوری 39 مقاله به عنوان سخنرانی و 81 مقاله در قالب پوستر مورد پذیرش کمیته داوران قرار گرفت.

وی از چاپ مجموعه مقالات سخنرانی این همایش با عنوان غدیر و حکمرانی شایسته خبر داد و خاطرنشان کرد: این مجموعه نفیس نیز در روز همایش رونمایی خواهد شد.

نظری خادم الشریعه با اشاره به اینکه مقالات پذیرش شده در این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نمایه‌سازی خواهد شد، تصریح کرد: علاوه بر این 10 مقاله برگزیده این همایش در یکی از مجلات علمی به چاپ خواهد رسید.

آیت اله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور نیز در سخنرانی مجازی در هشتمین اجلاس بین المللی دکترین جهانی دهه غدیر و دهکده جهانی معرفت و دومین همایش بین المللی غدیر با تاکید بر غدیر و حکمرانی شایسته، با بیان اینکه خوشبختانه نسبت به نهج البلاغه شاهد اقدامات متعددی در شرق هستیم، گفت: ساختن نرم افزارهای متعدد و مناسب، رشته‌های متعدد و ترجمه‌های گوناگون به زبان‌های مختلف را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه نهج البلاغه کتاب انسان ساز، حیات بخش و امید بخش است و تلاش‌های ما در مقابل آن اندک است، گفت: در میان نامه‌ها و عهدهای مکتوب حضرت امام علی، عهد مالک اشتر همانند خورشیدی می‌درخشد و در درج نامه‌ها در 20 تا 30 مورد حضرت امان به فلسه حکومت، سیاست و حکمرانی اسلامی و الهی پرداخته است.

اعرافی ادامه داد: جامع‌ترین و مفصل ترین منشور حکمرانی شایسته و حاکمیت متعالی در عهد مالک اشتر وجود دارد و این عهد از نامه‌های مشهور امام علی (ع) است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه عد مالک اشتر منشور شناخته شده اسلامی است، یادآور شد: در این نامه به فلسفه سیاسی و حکومت، فقه سیاسی و حکومت و اخلاق حکومت اشاره و توجحه شده است.

وی تصریح کرد: اخلاق به عنوان نظام ارزشی اسلام، روابط حاکمان و شهروندان می‌پردازد و در نهج البلاغه سه ضلع نظریه اسلامی و حکومت ترسیم شده و به شکل جامع‌تری در عهد مالک اشتر دیده می‌شود.


 

ارسال نظر