در حالی که سالهاست وعده تاسیس سازمان رزمندگان داده میشود اما تاکنون این وعده عملی نشده اما حال فراکسیون ایثارگران مجلس پیگیر ایجاد نهادی برای حمایت از این افراد است.
به گزارش تیتر عاشورا به نقل از خبرگزاری مهر : موضوع تشکیل سازمان رزمندگان داستانی است که از ابتدای دهه ۹۰ تاکنون چندین بار مورد اشاره و توجه مسئولین قرار گرفته اما هیچ گاه به صورت جدی به آن پرداخته نشده است. به طوری که هربار پس از اعلام خبر تشکیل سازمانی برای رزمندگان ۸ سال جنگ تحمیلی، شاهد فراموش شدن این موضوع و گم شدن آن در خلال دیگر اخبار کشور بودهایم.
همین امر نیز باعث شده تا رزمندگان یعنی کسانی که سابقه حضور در جنگ تحمیلی را داشتهاند اما دچار جانبازی یا اسارت نشدهاند، به صورت بسیار محدود از خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران بهره مند شوند و خدماتی همچون خانوادههای شاهد، جانباز و آزاده را دریافت نکنند.
این در حالی است که در جامعه رزمندگان افرادی با سابقه چندین ماه حضور در جبهههای جنگ تا چندین سال سابقه حضور وجود دارد با وجود این افراد با دارا بودن چنین سابقههای طولانی، از خدماتی در شأن خود برخوردار نمیشوند.
در حقیقت میتوان رزمندگان جنگ تحمیلی را گمنامترین سربازان کشور خواند چراکه علیرغم فداکاری و ایثارهای فراوان آنها، هیچ گاه آنطور که باید و شاید مورد توجه و حمایت قرار نگرفتهاند.
همکاری با ستاد کل نیروهای مسلح برای حمایت از رزمندگان به کجا رسید؟
داستان تأسیس سازمان رزمندگان اولین بار سال ۹۰، از سوی غلامرضا یاوند عباسی دبیر شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران مطرح شد.
وی ۲۸ تیرماه سال ۹۰ در نشست شورای مشاوران امور ایثارگران استان کردستان در سنندج از تأسیس این سازمان خبر داد و گفت: با تأسیس این سازمان رزمندگان در جایگاه واقعی و اصلی خود قرار میگیرند.
وی با اشاره به تشکیل شورای مشورتی رزمندگان و ایثارگران، افزود: هدف اصلی از تشکیل این شورا ایجاد وحدت رویه، هماهنگی و پشتیبانی از دستگاهها در توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و خدمترسانی عزتمند به ایثارگران و نظارت بر اجرای صحیح قوانین مربوط به ایثارگران است.
دبیر شورای مشورتی وزرا در امور ایثارگران در ادامه، بیان کرد: با تشکیل سازمان رزمندگان، از لحاظ فرهنگی به رزمندههای شاغل و بازنشسته و فاقد شغل توجه میشود.
وی با بیان اینکه تشکیل سازمان ویژه رسیدگی به امور رزمندگان در کشور نیازی اساسی است، گفت: پیشنهاداتی در این زمینه با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح تهیه شده که امیدواریم با تصویب آن تا حدودی مشکلات این قشر برطرف شود.
وعده تشکیل سازمان رزمندگان برای مشخص شدن جایگاه اصلی این افراد در کشور، تنها در حد حرف باقی ماند و تاکنون اجرا نشده است
با این وجود وعده تشکیل سازمان رزمندگان برای مشخص شدن جایگاه اصلی این افراد در کشور، تنها در حد حرف باقی ماند و تاکنون اجرا نشده است. به علاوه با وجود گذشت ۹ سال از وعده دبیر شورای مشورتی وزرا در امور ایثارگران مبنی بر انجام برخی همکاریها با ستاد کل نیروهای مسلح برای تشکیل سازمان رزمندگان، هنوز خبری از تکلیف این همکاری و نتیجه آن مشخص نیست.
رنگ و بوی امید بر تن وعده تأسیس سازمان رزمندگان
اما حال پس از گذشت سالها از وعدهها برای رسیدگی به رزمندگان کشور، این موضوع بار دیگر در سال جاری به جریان افتاد و امیدها برای ایجاد یک چتر حمایتی از قشر رزمنده نیز جان گرفت؛ به طوری که احمد امیرآبادی فراهانی رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس، ۱۸ شهریور ماه سال جاری در نشست خبری مشترک با سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید از پیگیری برای تأسیس این سازمان خبر داد.
امیرآبادی در این باره گفت: یکی از موضوعات مهم حیاتی، تشکیل سازمان رزمندگان است که حتماً باید این امر انجام شود چرا که رزمندگانی که در جنگ حضور داشتند اما درصد جانبازی یا اسارت ندارند، بدون هیچگونه سرپناه هستند و لازم است تا سازمانی برای آنها ایجاد شود.
سازمان رزمندگان حتماً باید ایجاد شود چرا که رزمندگانی که در جنگ حضور داشتند اما درصد جانبازی یا اسارت ندارند، بدون هیچگونه سرپناه هستند و لازم است تا سازمانی برای آنها ایجاد شود
وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به مغفول ماندن رزمندگان در کشور، فراکسیون ایثارگران مجلس یازدهم حتماً تأسیس سازمان رزمندگان و ایجاد چتر نجاتی برای این عزیزان را پیگیری و به نتیجه خواهد رساند.
حال پس از گذشت قریب به ۴ ماه از گفتههای رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس مبنی بر پیگیری تأسیس این سازمان توسط نمایندگان، به نظر میرسد که این امر در واپسین ماههای سال ۹۹ به تحقق بپیوندد یا حداقل به صورت جدی مورد پیگیری قرار گیرد.
رئیس فراکسیون ایثارگران: طرح تأسیس سازمان رزمندگان تصویب شده است
به طوری که امیرآبادی اخیراً در گفتگو با خبرنگار مهر، از تمرکز فراکسیون ایثارگران مجلس بر طرح تأسیس سازمان رزمندگان و تصویب آن خبر داد و گفت: طرح تأسیس این سازمان هفته گذشته در کمیته ایثارگران کمیسیون تلفیق مجلس طرح شد و جزو مصوبات این کمیته قرار گرفت.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: انشاالله این موضوع را در هفته جاری در کمیسیون تلفیق مطرح میکنیم و احتمالاً در همین هفته نیز تکلیف آن مشخص خواهد شد.
رزمندگان جبهههای جنگ علیرغم دارا بودن سابقه طولانی حضور در میدان نبرد اما از خدمات بسیار محدود بنیاد شهید بهره مند میشوند و از تمامی اقشار تحت حمایت بنیاد شهید مظلوم تر واقع شدهاند. شاید این افراد در طول حضور خود در دفاع مقدس دچار آسیب جسمی و جانبازی نشده باشند اما نمیتوان ماه و سالها حضور آنها در برابر تهاجم دشمن را نادیده گرفت.
به همین منظور نیز تأسیس یک سازمان مجزا برای توجه ویژه به این افراد یکی از مطالبات مهم و مورد نیاز است که سالها به تعویق افتاده است. حال باید دید که آیا خیر مجلس یازدهم که با شعار مجلس انقلابی روی کار آمده است، به این افراد میرسد یا خیر تا شاهد ایجاد یک چتر حمایتی برای ایثارگران باشیم.
ارسال نظر