انتخاب پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران برای اولین بار

حجت‌الاسلام ارزانی گفت: بناست در طرح پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران، برای اولین بار، تمام کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ایران رتبه‌بندی شوند و استان برتر معرفی شود

به گزارش عاشورا به نقل از خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام حبیب‌رضا ارزانی، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور اظهارداشت: در حال حاضر قریب به ٢٥ هزار کانون فرهنگی هنری در مساجد کشور در مناطق شهری و روستایی راه‌اندازی شده است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، با بیان اینکه کارکرد کانون‌های مساجد، فعالیت‌های فرهنگی و هنری در دل مسجد است، اظهار داشت:  فعالیت‌های فرهنگی هنری کانون‌های مساجد متناسبت با شئون دینی و شئون مذهبی برگزار می شود.

وی فضای مجازی را از رویکردهای اساسی این ستاد دانست و با اشاره به تنظیم سند تحول کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: افق تعریف شده در این سند سال ١٤١٤ است. در این سند تعریف شده است که ما نهادی «خانواده محور» و «مسجدپایه» هستیم.

ارزانی با بیان اینکه رویکرد اصلی ما بحث خانواده محوری است، افزود: کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در راستای جذب کودکان و نوجوانان به مساجد فعالیت می‌کنند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اهمیت جذب کودکان به مساجد، ادامه داد: بیش از دو میلیون و ٣٠٠ نفر از اعضای‌کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سامانه «بچه‌های مسجد» ثبت‌نام کرده‌اند که نزدیک به ٧٠ درصد این افراد در ردیف سنی ٧ تا ١٦ سال قرار دارند.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت٥٧ میلیون کاربر ایرانی در فضای مجازی، گفت: ٤٦ میلیون نفر در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و از این تعداد ٣٨ میلیون نفر دارای تلفن هوشمند هستند و تعداد ٢٠ میلیون نفر هم گیمر (بازیکن در عرصه فضای مجازی) هستند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: توجه مردم به عرصه فضای مجازی، فرصتی برای تقویت برنامه‌های فرهنگی و هنری در این عرصه است.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی به شکل سنتی، مخاطب خاص خود را دارد، گفت: ما حتما باید  فضای امروز جامعه را به خوبی بشناسیم و با برنامه‌ریزی مناسب در حوزه فرهنگ و هنر متعالی و ترویج فرهنگ ناب دینی تلاش کنیم.

رئیس ستاد هماهنگی‌کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، اظهارکرد: در این راستا یکی از رویکردهای مهم و اصلی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد عرصه فضای مجازی تعریف شده است.

ارزانی با اشاره به این‌که طی سال ٩٧ کار ثبت کانون‌ها و اعضای کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سامانه بچه‌های مسجد آغاز شد، بیان‌کرد: هم اکنون بیش از ٢٣ هزار کانون فرهنگی هنری در سامانه ثبت‌نام کرده‌اند و بیش از دو میلیون و١٠٠ هزار نفر از جمعیت دو میلیون و ٣٠٠ هزار نفری اعضای کانون‌ها در این سامانه ثبت‌‌‌نام کرده‌اند.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان تابستان سال جاری میزان ثبت نام اعضای کانون‌های مساجد کشور به بیش از سه میلیون نفر افزایش یابد.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: امسال برای اولین بار برنامه‌های کانون‌های مساجد در سامانه «بچه‌های مسجد» ثبت می شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی پایتخت فهما (پایتخت فرهنگی هنری مساجد ایران) برای اولین بار، ادامه داد: در قالب این طرح کلیه کانونهای فرهنگی هنری مساجد ایران رتبه‌بندی می شوند.

ارزانی، با بیان اینکه مدیران کانون‌های مساجد می‌توانند هر لحظه رتبه خود را در این طرح مشاهده کنند، افزود: این مهم بستر رقابت سالم و تقویت تعامل کانون‌ها را به دنبال دارد و موجب ایجاد فضای منسجم و هماهنگی در فعالیت کانون‌ها می‌شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، ادامه داد: فاز نخست طرح فهما در سطح ملی و فاز دوم آن طی سال‌های آینده در حوزه جهان اسلام اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه فعالیت‌های قرآنی در سرلوحه برنامه‌کانون‌ها قرار دارد، بیان کرد: امروز طرح تلاوت نور به عنوان سنتی حسنه و در بیش از ٤٠ هزار مسجد کشور برگزار می شود.

ارزانی با اشاره به طرح توسعه کمی‌کانون‌های مساجد، ابراز کرد: طبق برنامه ششم توسعه در هر محله‌ای که تعداد ساکنان آن بیش از هزار نفر باشد، با درخواست روحانی مسجد، برای راه‌اندازی کانون اقدام می‌شود اما با توجه به محدودیت‌های موجود، هرسال بخشی از تقاضاها در این رابطه بررسی وکانون فرهنگی هنری جدید راه‌اندازی می‌شود.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: توجه ویژه به کیفی‌سازی فعالیت‌کانون‌ها و توجه بیشتر به بحث مباحث هنری رویکرد اصلی ستاد است.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با بیان اینکه طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری، از جمله دغدغه‌های مهم امروز در کشور بحث «هنر دینی، هنر متعالی و هنر قدسی» است، افزود: مساجد و بچه‌های مسجد، بهترین ظرفیت برای تقویت هنر متعالی و هنر قدسی هستند. هنری که در مسجد وجود دارد، هنر قدسی و متعالی است و فرد را به تعالی می رساند و محدودیتی در ارائه هنر متعالی در مسجد وجود ندارد.

وی با بیان اینکه هدایت مسجد به عهده امام جماعت مسجد است، افزود: تمام نهادها، سازمان‌ها و فعالان فرهنگی که در مساجد حضور می‌یابند به عنوان بازوان امام جماعت مسجد باید کمک کنند که روحانی کار را در راستای اهداف متعالی هدایت کند.

ارزانی با اشاره به فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری در حوزه سرود، افزود: سال گذشته بچه‌های مسجد به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی‌همزمان با ورود تاریخی امام (ه) به کشور سرود بچه‌های مسجد را اجرا کردند.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: فعالیت کانون های فرهنگی هنری مسجد همچنین بستر پرورش نیروهای مومن و متعهد است.

وی خاطرنشان کرد: جذب کودکان و نوجوانان به مساجد، مقابله با توطئه‌های فرهنگی دشمنان و اشاعه ارزش‌های دینی و فرهنگی در قالب فرهنگ و هنر به آحاد مردم جامعه بویژه نسل جوان و نوجوان از مهم‌ترین اهداف کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است.

ارزانی، با بیان اینکه در این راستا فعالیت‌های متعددی در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد ساماندهی می شود، افزود: یکی از این فعالیت‌ها طرح غنی سازی اوقات فراغت است.

رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور با اشاره به اینکه برنامه‌های اوقات فراغت کانون‌های مساجد از اول تیرماه به صورت همزمان در سراسر کشورآغاز شده است، افزود: برنامه نمادین افتتاحیه طرح غنی سازی اوقات فراغت در شهر سیل‌زده پل‌دختر  برگزار شد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به حادثه سیل اخیر در کشور، بیان کرد: افتتاحیه طرح غنی سازی اوقات فراغت به جهت همدردی با مردم و برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه های ویژه طرح غنی‌سازی اوقات فراغت در مناطق سیل‌زده، در پلدختر برگزار شد.

وی ادامه داد: فعالیت‌های طرح غنی سازی اوقات فراغت در ٦ عرصه به طور خاص و متمرکز صورت می گیرد، که بخشی فعالیت‌های هنری و بخشی هم فعالیت‌های اجتماعی و در رأس آن فعالیت‌های قرآنی است.

ارزانی، تصریح کرد: آموزش، توانمندسازی و فضای مجازی از دیگر رویکردهای طرح غنی‌سازی اوقات فراغت کانون‌ها است.

 

ارسال نظر